Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISTERIJ U SRBIJI

Pomak u slučaju ubijene djevojčice Danke: Ispitani novi svjedoci, jedan ubojici dao auto

storyeditor/2024-04-04/danka.jpeg
MUP Srbije
27.05.2024.
u 14:01

Prijatelj Jankovića saslušan je jer je osumnjičenom, u danima potrage za Dankom, posudio svoj automobil. Zasad nije poznato na koje su se sve okolnosti izjašnjavali svjedoci. Pretpostavlja se da je direktor JKP-a Vodovod govorio i o ponašanju osumnjičenih u danima potrage za Dankom, s obzirom na to da su zbog zločina uhapšeni radnici tog poduzeća.

U Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru završeno je saslušanje dva svjedoka u sklopu istrage ubojstva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, zbog kojeg su uhićeni radnici JKP-a Vodovod Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50). Prema saznanjima portala Nova.rs, danas su saslušani direktor JKP-a Vodovod Goran Pavić i prijatelj osumnjičenog Jankovića.

Prijatelj Jankovića saslušan je u povodu toga što je osumnjičenom, u danima potrage za Dankom, posudio svoj automobil. Zasad nije poznato na koje su se sve okolnosti izjašnjavali svjedoci. Pretpostavlja se da je direktor JKP-a Vodovod govorio i o ponašanju osumnjičenih u danima potrage za Dankom s obzirom na to da su zbog zločina uhapšeni radnici tog poduzeća.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. ožujka u Banjskom polju kod Bora, a policija je nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija uhitila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek automobila i odnijeli na deponij. Tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno.

Tijekom istrage zločina privedeni su i otac i brat osumnjičenog Dejana – Radoslav i Dalibor Dragijević zbog sumnje da su pomogli osumnjičenom da premjesti tijelo djeteta. Istraga cijelog slučaja nestanka i ubojstva Danke u sjeni je nasilne smrti brata osumnjičenog za zločin – Dalibora, koji je preminuo tijekom policijskog zadržavanja.

VEZANI ČLANCI:

Dalibor Dragijević priveden je 6. travnja, u subotu. Kako se navodilo u priopćenju MUP-a, njemu je tada određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a u nedjelju ujutro javnost je bila obaviještena da je Dragijević preminuo u policijskoj stanici. U priopćenju je MUP tvrdio da je Dragijeviću iznenada pozlilo te da su liječnici mogli samo konstatirati njegovu smrt.

Tijelo Dragijevića potom je poslano na obdukciju koja je pokazala da je umro nasilnom smrću. U sudsko-medicinskom nalazu, u koju je Radar.rs imao uvid, konstatirane su brojne ozljede po tijelu Dragijevića, a ove okolnosti otvorile su pitanje policijske torture kojoj je Dragijević tog dana bio izložen. Prema neslužbenim saznanjima, piše Nova.rs, on je tog dana vođen na nekoliko lokacija kako bi pokazao gdje su navodno sakrili Dankino tijelo. Dragijević je tvrdio da ne zna gdje je tijelo, a navodno su ga policijski službenici tukli kako bi dobili informaciju.

FOTO Preko dva parkirna mjesta, na invalidsko ili nasred ceste: Evo kako se sve parkiraju Hrvati

storyeditor/2024-04-04/danka.jpeg
1/20

Komentara 2

Avatar Idler
Idler
15:22 27.05.2024.

Moreš ti večinu teg priznat ak ti proštac zlomiju na hrptu...al ak nisi skril tijelo....to nemreš priznat !

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
14:46 27.05.2024.

A i taj je neki krasan čovjek kad se sad "sjetio" da je osumnjičenom posudio automobil. .. vjerojatno je toliko trebalo da srpska nesposobna policija podmetne materijalne dokaze, jer u protivnom im cijeli slučaj pada u vodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije