Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković vraća Dan državnosti na 30. svibnja

Riječ je o inicijativi koju je Plenković osobno pokrenuo i o kojoj razgovaramo već nekoliko mjeseci, a uvjereni smo da je ona na tragu onoga što osjeća narod kada su u pitanju državni praznici – kazao nam je izvor blizak vrhu stranke
21. svibnja 2019. u 19:01 49 komentara 8169 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U završnici kampanje za euroizbore HDZ je još jednom otvorio pitanje datuma na koji Hrvatska slavi Dan državnosti. Vraćanje tog praznika na 30. svibnja, u spomen na dan kada je konstituiran prvi višestranački Sabor, čime je Hrvatska raskrstila s jednostranačkim i prihvatila sustav liberalne demokracije, na završnom stranačkom skupu spomenuo je Andrej Plenković. Istu zakonsku izmjenu najavljivali su i njegovi prethodnici na čelu HDZ-a Ivo Sanader i Tomislav Karamarko, da bi ona nakon izbora padala u zaborav, no u HDZ-u tvrde kako je Plenković doista namjerava provesti u djelo.

Istu odluku slavimo dva puta

– Riječ je o inicijativi koju je Plenković osobno pokrenuo i o kojoj razgovaramo već nekoliko mjeseci, a uvjereni smo da je ona na tragu onoga što osjeća narod kada su u pitanju državni praznici. S obzirom na to da je u tijeku kampanja, sada nije vrijeme u kojem bi se takve zamisli mogle provesti, no kada prođu izbori, komunicirat ćemo o tome unutar stranke i s koalicijskim partnerima, a bilo bi dobro i da se oko ovoga pitanja postigne što širi konsenzus – kazao nam je izvor blizak vrhu stranke.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>> Bez posla 40.000 radnika manje nego lani

>> Kad je umro Josip Broz, u redakciju su stigle pomne upute

>> Rudan: Svaka stanica zna gdje joj je mjesto

>> Večernjakova konferencija: Negativni mentalni sklop brzo možemo promijeniti
 

Naslovnica 22.05.2019. | Autor :

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • juma:

  Davno je to trebalo uciniti, jer je to bio jedini datum siroko prihvacen u narodu. Pravo pitanje je sto se cekalo preko tri godine? Odgovor se namece sam po sebi. Predstoje nam izbori. Tako i kod dobrih odluka ostaje gorak ... prikaži još! okus kako se radi samo o manipulatvnom dnevno politickom potezu, a ne o necemu sto bi trebalo biti program i cilj jedne drzavotvorne stranke.

 • Avatar Žac Dubrava
  Žac Dubrava:

  To su predizborne gluposti i laži. I INU je on otkupio za Božić prije par godina. Ne odlučuje Anemični o tome. Da to Pupi kaže onda da, a Anemiji je isto bio 30. svibanj ili 29.11.

 • prigorka:

  kupuje glasove