Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MA KAKAV DRŽAVNI UDAR'

Plenković: Sramota je da ovaj što ima potporu Moskve huška DORH na ministra, to je nedopustivo

Andrej Plenković dao je izjavu medijima nakon sjednice u središnjici stranke
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
16.05.2022.
u 18:13

Ustavni sud je gledao pitanja, stavio ih u kontekst i donio svoje odluke. Sud je jasno rekao da je pitanje suvišno, kazao je

Premijer Andrej Plenković danas je dao izjave za medije nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

- Odluke Ustavnog suda su bile očekivane. Ja nisam imao pojma što će odlučiti, mislim da to sve govori o tome da je Ustavni sud marioneta i da ga treba ukinuti. Ustavni sud nije nečija marioneta, kamoli da ga treba ukinuti. Moj stav je da je Ustavni sud jako dobro objasnio argumentaciju da je cijela ova ispolitizirana inicijativa koju su predvodili antivakseri. Nemojmo govoriti da je ovo inicijativa koja nema politički background. Ustavni sud je gledao pitanja, analizirao ih, stavio ih u kontekst hrvatskog Ustava i našeg pravnog poretka i donio odluku. Kakav državni udar - kazao je. 

Dotaknuo se i Milanovićeve izjave da će staviti veto na ulazak Švedske i Finske u NATO. 

- Milanović se iz živog pjeska hvata za svaku grančicu da se ne bi utopio. Ne postoji niti najmanje razumijevanje da bi se blokiralo članstvo. On je izletio s time u javnost bez da se i s kime konzultira. Najvažnije je da je inicijativa proizašla da bi se naštetilo narodu Hrvatske u BiH. Nije pokrenuo nijedan razgovor, isključivo im je naštetio. Mi se time bavimo trenutno sustavno. Mi znamo što radimo, znamo koliko smo se angažirali. Osim ovog bucanja, ovo već postaje grotesktno i smiješno. Ovo može samo izolirati Hrvate u BiH, to je sukus svega ovoga, čak se i SDP ogradio od njega. U vrijeme brutalne agresije Rusije na Ukrajinu, baš od svih zemalja da Hrvatska bude ta koja će blokirati njihov ulazak u NATO, to bi bilo katastrofalno. Kaskati za takvim egzibicionizmom, Vlada tom cirkusu nije partner. Molim DORH da ne sluša huškanje čovjeka kojeg hvali Moskva - kazao je. 

- Ja sam najduže premijer u povijesti. Malo kreativnosti u tim pričama bi bilo dobro, vjerojatno mu je bitna Komšićeva zanoktica, za nju se borio. Čuo sam se sa Šipek, rekao sam joj da je nezamislivo da netko huška DORH na ministra Banožića - dodao je. 

Komentirao je i Zakon o pobačaju

- Ovo je pitanje oko kojeg je izrazito teško postići koncenzus. Ako želite ispuniti stav Ustavnog suda, nama je to jako teško. Mi smo imali slobodan izbor. Vidjeli ste u samoj konstalaciji da su stavovi različiti - dodao je te pozdravio moskovske medije. 

>> VIDEO Rusija zaprijetila Finskoj i Švedskoj: 'Nećemo to jednostavno prihvatiti. Sve će se radikalno promijeniti'

Ključne riječi

Komentara 39

BI
Biouskoli91
18:30 16.05.2022.

Sramota je ignoriranje 400.000 ljudi.

ZP
Zabranjen pristup
18:37 16.05.2022.

A one koje ti podrzavas su u remetincu

RE
REYAM
18:40 16.05.2022.

Znači, sada je istraživanje kriminalnih radnji plenkijevih ministara huškanje DORHA od strane putinovih ljudi. Tako je i nekad govor protiv vlasti bilo djelovanje vanjskih i unutarnjih neprijatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije