Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U BJELOVARU

Plenković o sudbini Uljanika: 'Vidjet ćete i čut ćete sutra'

Zagreb: Andrej Plenković sudjelovao na 29. obljetnici osnutka područnih odbora HDZ-a
Foto: Borna Filic/PIXSELL
27.03.2019.
u 20:44

Andrej Plenković danas je otišao u Bjelovar kako bi izrekao konačnu odluku o sudbini Uljanika

Andrej Plenković danas je otišao u Bjelovar kako bi izrekao konačnu odluku o sudbini Uljanika. Na upit je li se čuo s predsjednicom oko stanja u Uljaniku, kazao je kako se očekuje čuti s njom tijekom večeri. Isto tako, odlučio je ne odgovoriti na pitanje novinara hoće li sutra Vlada odlučiti o sudbini Uljanika.  'Vidjet ćete i čut ćete sutra' odgovorio je Plenković.

-Ono što je moja  vlada napravila početkom prošle godine, na traženje Uljanika, uz prethodno odobrenje Europske komisije je tzv. sanacijsko jamstvo, odnosno jamstvo za restrukturiranje koje je imalo za cilj dovršiti određene brodove i s tih brodova skinuti državna jamstva, što smo i napravili-kazao je Plenković.

Kazao je kako Vlada ima dva izbora

- Imamo 2 izbora: Jedan je hoćemo li davati recept s kojim smo liječili pacijenta zadnjih 30 godina pa nam pacijent dođe u situaciju da je na aparatima. A drugi je da se fokusiramo u našoj industrijskoj politici na one sektore koji su dugoročni i mogu transformirati hrvatsko gospodarstvo i zapošljavati. Naravno da se pritom treba voditi računa i o svim socijalnim elementima, kako pomoći onima koji su u ovom trenutku najzabrinutiji, a to su zaposlenici. Mi smo to lani već jednom i učinili-kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na Bandića te počasni doktorat.

-Ja poštujem autonomiju Sveučilišta, pa tako i automoniju fakultetskih vijeća uključivši i pravni fakultet-kazao je Plenković. 

>>Andrej Plenković o Uljaniku

Ključne riječi

Komentara 19

SA
samojakonemapredaje
22:43 27.03.2019.

Godinama se pljačkaju Uljanik i 3.maj i tek sad za vrijeme HDZove Vlade su pala prva uhićenja i optužbe o pronevjerama

VB
vbn11
22:38 27.03.2019.

IDS i ekipa doveli Uljanik i 3.maj tu gdje je ali napokon je to jasno svima u Hrvatskoj

DU
Deleted user
22:55 27.03.2019.

Dakle, imamo situaciju: država izdala 35 milijardi od završetka rata, a od prošle godine do sada, u želji da pomogne Ujaniku, vlada donirala 4 milijarde kuna. U današnjem Otvorenom Miletić napada vladu, donatora tih novaca, i Tolušića, koji je primjerr dobrog i savjesnog ministra, zbog nečinjenja. Pa tko je tu lud? Treba samom sebi osvijestiti što znači milijarda, a piše se ovako 1.000.000.000,00

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije