Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SASTANKA SA STOŽEROM

Plenković: 'Mjere se produljuju, razmatrat će se i nove'. Osvrnuo se i na Milanovića

Zagreb: Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Marin Tironi/PIXSELL
08.11.2020.
u 14:39

Plenković je rekao kako razmatraju nove mjere te kako će se razgovarati s ministrom obrazovanja i ministrom rada.

U posljednja 24 sata zabilježena su 2543 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15.678. Preminule su 42 osobe. To je drugi dan zaredom najviše smrtnih slučajeva u jednom danu od početka epidemije.

Premijer Andrej Plenković sastao se danas s članovima stožera u Vladi, među kojima i Krunoslav Capak, Alemka Markotić, ministar Vili Beroš. Nakon sastanka premijer i članovi stožera dali su izjave medijima.

Plenković je rekao kako razmatraju nove mjere te kako će se razgovarati s ministrom obrazovanja i ministrom rada.

"Temeljna ograničenja koja postoje će se od sutra u ponoć nastavljati primjenjivati do daljnjega. Situacija je ozbiljna. Stožer je najavio da će sutra produljiti sve postojeće mjere, a razmatrat će se nove mjere'', rekao je Plenković i dodao kako će najprije razgovarati s ministrom Fuchsom s kojim će se razmatrati preporuke za rad od doma. Objavio je i da stožer kreće s redovnim pressicama, koje će biti ponedjeljkom, srijedom i petkom u 11 sati.

Dodao je kako događaji u KB Dubrava nisu dobri, govoreći o nestanku struje i vandalizmu i dodao kako vjeruje da će se situacija promijeniti s novom upravom bolnice.

"Očekujem od novog vodstva bolnice, koje idućeg tjedna stupa na dužnost, da to sve skupa dovede u red", kazao je i komentirao, na pitanje novinara, i komentare iz Ureda predsjednika. 

Novinari su premijera pitali o najnovijim Milanovićevim komentarima za koje Plenković nije imao lijepe riječi i nazvao ga je 'jazavcem'.

"Za svaku uvredu dobit će odgovor, za svaku laž, dobit će odgovor. Koliko god to bilo neprimjereno, tako je", rekao je i dodao kako su poslali tri termina za sastanak Vijeća za sigurnost. Na pitanje krši li zakon o zakonu o domovinskoj sigurnosti rekao je ne, jer su odmah dostavili potrebno rješenje. Na pitanje što misli o ovakvom sadržaju, kaže kako se on bavi važnijim stvarima, te da je pravo pitanje ne kada će prestati prepucavanja, već zašto se tako razgovara. 

"Odakle takav maliciozni bezobrazluk? Gdje je to gospodin Jelić naučio, u koju je on to školu išao?", upitao je.

Komentara 62

VL
vlada1
14:55 08.11.2020.

Čudan pogled, možda bi premijer trebao obaviti liječnički pregled,loše izgleda.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
14:52 08.11.2020.

Odlazi i povedi svog šefa pupovca sa sobom.

I4
ivan.42
15:17 08.11.2020.

Jadan si ti i tvoj stožer i cijelo zdravstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije