Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA MILANOVIĆA

Plenković: 'Mi smo uvjereni da on ima ozbiljnih problema. Je li on ruski agent?'

Plenković komentirao aktualnosti nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Marin Tironi/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.04.2022.
u 19:12

Imamo jednu štetočinu, jednu sramotu, jedan karijes s Pantovčaka. On je kompletno nebitan za ekonomiju Hrvatske - rekao je i dodao da Vlada neće s njime surađivati.

Premijer Andrej Plenković komentirao je aktualne političke teme iz Nacionalne sveučilišne knjižnice gdje se nalazio. Na samom početku kazao je da nije vidio što je sve danas o njemu rekao predsjednik Zoran Milanović.

- Ovo što sam uspio pogledati je dijareja. Ono što on stalno radi je buđenje iz političke irelevantnosti i vrijeđanje Vlade, HDZ-a, mene, zapovjednika Tigrova i ministra branitelja - kazao je. Istaknuo je da šteta koju pričinjava Hrvatskoj u javnosti je nešto što od čega ćemo se oporavljati godinama, te da toga nije bilo kad je Milanović bio u političkoj mirovini.

- Mi smo uvjereni da on ima ozbiljnih problema, to će vjerojatno reći neki eksperti, a ne ja". Je li on ruski agent?  Jer ponovno je načinio štetu, iznio ocjene o Ukrajini - ne znam da li itko drugi u Europskoj uniji ima približno takve stavove. On je ponovo nama napravio štetu. A da ne govorim o izjavama o BiH u kojima govori da smo izdajnici - rekao je Plenković. Podsjetio je da je Milanović sudjelovao 2010. godine u kampanji Željka Komšića.

Dodao je i kako je Milanović kad se mijenjao Ustav prije ulaska u EU zagovarao smanjivanje broja zastupnika Hrvata izvan Hrvatske te izravno išao na štetu Hrvatima u BiH. 

Kad se počeo prije dvije godine, odjedanput počeo baviti tom temo, bilo je to, smatra Plenković, na način koji nije pridonio ničemu. Naprotiv učinio je štetu i uništio mogućnost stvaranja partnerstva ili savezništva između Hrvata i Bošnjaka, rekao je i ocijenio kako će Hrvati u BiH od Milanovića imati samo štete.

VIDEO: Milanović: Nazvao sam HDZ bandom jer to i jesu. Čast mi je da me bojkotiraju

Istaknuo je da je Milanovića nitko više ne shvaća ozbiljno i da ga ne zovu nigdje, te da će Hrvati u BiH imati samo štetu od njega. Komentirao je i inicijativu za pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača i dodao da Milanović prokušanom metodom optužuje druge.

- Udbaš sam ja, moj otac, a ne oni o kojima se radi i za koje pokazuje naklonost da bi to bio spreman napraviti. Ali, očito je reakcija javnosti takva pa da mu sad taj posao nije lagan. Imamo jednu štetočinu, jednu sramotu, jedan karijes s Pantovčaka. On je kompletno nebitan za ekonomiju Hrvatske - rekao je i dodao da Vlada neće s njime surađivati.

Smatra kako je Milanović potpuno nevažan za gospodarski status hrvatskih građana. Ništa nije učinio za zadržavanje radnih mjesta, za gospodarstvo, niti je što učinio na putu prema Schengenu ni prema europodručju, ocijenio je Plenković i dodao kako on kontinuirano, očito s nekom namjerom rastače i hrvatske institucije, kreira atmosferu podjela, nesnošljivosti, vrijeđanja i divljaštva. 

- Neka nastavi u svom stilu dijareje s kojom je očito krenuo. Kad vam netko kaže da vam je otac, koji je umro prije pet tjedana, udbaš, tu više nema prostora za dijalog -  poručio je Plenković.

VIDEO: Zekanović: Je li Milanović pod nekakvim stimulansima

Komentara 67

PR
prahrvat
19:21 21.04.2022.

Po današnjoj izjavi, jednoj u nizu, doista čovjek mora posumnjati da kod Milanovića ima nešto više u odnosu s Kremljom.

KO
Kondes
19:22 21.04.2022.

Namazali su mu kokain na tanke šnite kruha.

BE
bezvrijedanyugodinar
19:22 21.04.2022.

Kaže "šmrkavi" da nije proruski nastrojen, već proputinski, to je još gore, imaš i nekih rusa koji se ne slažu sa ruskom agresijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije