Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Petrač će u ponedjeljak svjedočiti u 'slučaju dragulji'

05.12.2008.
u 15:23

Hrvoje Petrač, kontroverzni poduzetnik i osuđenik za otmicu maloljetnika, u ponedjeljak će svjedočiti na suđenju bivšem prijatelju i poslovnom partneru Vladimiru Zagorcu, umirovljenom generalu optuženom u "slučaju dragulji" koji je prije godinu i pol otvorio upravo Petrač.

Na suđenju za otmicu Zagorčeva sina, zbog koje je i završio u zatvoru, Petrač je prvi pokrenuo priču da je bivši pomoćnik ministra obrane zadužen za trgovinu oružjem, odlazeći s dužnosti 2000., uzeo dragulje koje je njemački trgovac oružjem Josef Rothaichner u Ministarstvu obrane ostavio kao polog za novac namijenjen kupovini oružja za obranu Hrvatske.

Cijelu je priču na sudu potvrdila i bivša Zagorčeva, a kasnije Petračeva tajnica Snježana Šiprak, sada jedna od krunskih svjedokinja u "slučaju dragulji".

Na zagrebački Županijski sud Petrač će radi svjedočenja, uz velike mjere osiguranja, biti doveden iz zatvora u Puli, kamo je iz sigurnosnih razloga premješten nakon ubojstva Ive Pukanića. Šestogodišnju kaznu je do tada služio u Lepoglavi, što je također popraćeno skandalom jer se otkrilo da mu je uprava kaznionice "išla na ruku", omogućivši mu neke pogodnosti koje nemaju drugi osuđenici, primjerice naručivanje hrane iz restorana.

Još od otmice tada maloljetnog Zagorčeva sina 2004. mediji nagađaju da su motivi tog zločina neriješeni poslovni računi bivših prijatelja i poslovnih parnera.

Nedugo nakon Zagorčeva izručenja iz Austrije početkom listopada u središtu Zagreba ubijena je Ivana Hodak, kći njegova odvjetnika Zvonimira Hodaka koji je u prvim izjavama za zločin neizravno optužio Petrača. On, ali i njegovi sinovi zbog toga su ispitani na policiji i podvrgnuti poligrafu, a kasnije je na "detektoru laži" bio i Zagorec.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije