Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETI DAN POTRAGE

Riječna policija patrolirala Savom i Dunavom, u srijedu se očekuje nešto što može utjecati na istragu

Foto: PIXSELL/Nestali.hr/Screenshot
1/7
04.01.2022.
u 22:43

Matej Periš zadnji put je viđen 31.12. oko 2.30 sati u beogradskom noćnom klubu. Visok je 188 centimetara, ima plavu kosu i oči, ravan nos i jače je tjelesne građe.

Peti je dan potrage za Splićaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao u Beogradu gdje je bio s prijateljima za Silvestrovo. Zadnji put su ga vidjeli kako izlazi iz kluba Magacin (Gotik). Nakon toga gubi mu se svaki trag. Objavljene su snimke s nadzornih kamera na kojima se vidi mladić koji trči beogradskim ulicama i pokušava ući u taksi. Njegov otac potvrdio je da je to njegov sin.

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages/PIXSELL

Nestanak mladića iz Splita već je peti dan jedna od glavnih tema i u Srbiji, a to pokazuju i naslovnice srbijanskih novina u kojima se nakon objavljenih snimki s nadzornih kamera rekonstruira svaki mogući detalj kretanja Mateja Periša. Danas se oglasio i MUP Srbije, a rijeku su počeli pretraživati i ronioci.

Tijek događaja: 

23:34 -  Policija navodno smatra da je Matej Periš te noći kad je nestao pretrčao tri kilometra, tvrdi izvor za Informer. Ni ova informacija isto tako nije službeno potvrđena. 

23:29 - Novosti pišu da snimke ukazuju na to da je M. Periš proveo neko vrijeme u ruševnoj kući poznatoj pod imenom 'Španska kuća'. U ovom trenutku ne postoji službena potvrda te informacije.

21:59 -  Matej ima dvije sestre koje su loše, grozno im je. Kada razmišljamo o budućnosti, životu...Mi smo tu gdje jesmo i čekamo - govori Nenad Periš za Blic. 

Komentirao je i navode da su prijatelji njegova sina njegov nestanak prijavili kasno.

- Oni su isti dan prijavili nestanak. Zvali su veleposlanstvo, očekivali su da će se pojaviti...Ja tu ne vidim neki problem, mladi ljudi kada je proslava ne misle na stvari koje se mogu dogoditi, koje mogu biti loše - kaže Periš.

Na pitanje je li njemu ili Matejevim prijateljima poznato zbog čega je mladić trčao usred noći bez jakne i zašto je pokušavao da uđe u taksi, Nenad Periš nije imao odgovor te kaže da ga nemaju ni Matejevi prijatelji. 

- Nismo sigurni je li htio otići do apartmana, pa da se onda vratiti... Možda je htio uzeti taksi da što prije ode pa se vrati i zbog toga nije uzeo jaknu. Ne znamo ništa - objašnjava i dodaje da ono što zna je da je njegov sin normalno komunicirao s taksistom kada je pokušao ući u vozilo. 

21:53 - Riječna policija i dalje patrolirala Savom, a Republički hidrometerološki zavod objavio je na svojim stranicama da očekuju porast vodostaja rijeke Save u Beogradu u narednim danima, što potencijalno može utjecati na daljnji tok istrage. 

Foto: Republički hidrometerološki zavod Republike Srbije

20:45 - Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu izjavio je za Dnevnik.hr da da je prošlo puno vremena od kada je mladić nestao do same pretrage.

- Moram reći da su prijatelji jako kasnili s prijavom nestanka i tu vidim jako veliki propust - kazao je. 

Više pročitajte OVDJE

19:53 -  Policija je pronašla jutros u žardinjeri s cvijećem sitan predmet koji se potencijalno povezuje u kontekstu nestanka mladog Splićanina. Informer piše kako je riječ o žnirancu, dok je Kurir ranije izvijestio da je riječ o opušku. 

U ovom trenutku nema službene potvrde o tome što je točno pronađeno i ima li uopće ikakve veze s Matejem Perišem.  

04, January, 2022, Belgrade - The search near the old Tram Bridge, in search of the missing Matej Peris from Split, was completed at this location. Photo: M.M./ATAImages 04, janaur, 2022, Beograd - Pretraga kod starog Tramvajskog mosta, u potrazi za nestali Splicaninom Matejem Perisom, zavrsena je na ovoj lokaciji. Photo: M.M./ATAImages Photo: M.M./ATAImages/PIXSELL
Foto: M.M./ATAImages

19:41 - Otac mladića Nenad Periš u intervju danom za HRT naveo je kako je spreman za sve, te da je važan jedino njegov sin. 

Više pročitajte OVDJE

18:10 -  U javnosti su se pojavila pitanja o tome jesu li prijatelji nestalog mladića mogli prije reagirati s obzirom na to da su prijavili nestanak 27-godišnjak tek navečer 31. prosinca, a on je zadnji puta viđen oko 2:30. Međutim, te navode Nenad Periš odbacuje. 

- U te momke i njihove namjere nikada nisam posumnjao jer to su najbolji Matejevi prijatelji od djetinjstva. Vidio sam tu djecu po dolasku u Beograd utučenu, plakali su ispred mene i sa mnom - kazao je za Slobodnu. 

Više pročitajte OVDJE.

17:51 - Otac nestalog mladića Nenad Periš istaknuo je da ostaje u Beogradu te da samo želi svoje dijete dovesti kući.

-  Ja Mateja želim vratiti kući na bilo koji način i dotad ću ostati tu. Sudbina ili ne znam što je, to se dogodilo. Što se dogodilo to nitko ne zna. Ja sam spreman na sve i samo želim doznati istinu i da svoje dijete odvedem kući makar mi bilo zadnji put, rekao je otac Nenad Periš za HRT. 

17:43 -  U društvu u kojem se nalazio i nestali Matej Periš konzumirao se speed i sintetičke droge, tvrdi Kurir koji dodaje da se uz to pilo vino i viski. 

17:32 - Portir zgrade u kojoj su odsjeli Matej Periš i njegovi prijatelji ispričao je medijima svoj razgovor s njim prije nego što su mladići iz Splita izašli u izlazak. 

Više pročitajte OVDJE 

16:16 Na šetalištu uz Savu navodno je pronađena tenisica koja je pripadala Mateju, kao i opušak u žardinjeri za cvijeće. Njegov otac Nenad Periš oglasio se tim povodom. 

Više pročitajte OVDJE

15:35 - Inspektori koji su jutros došli na rijeku Savu pronašli su u žardinjeri s cvijećem sitan predmet koji bi mogao poslužiti kao dokaz u kontekstu nestanka Splićanina Mateja Periša (27) u Beogradu.  Kako otkriva izvor Kurira, u pitanju je opušak.

Više pročitajte OVDJE.

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages/PIXSELL

14.15 - Prijatelji Mateja Periša koji je nestao u Beogradu bili su na poligrafskom testiranju u Srbiji te su sva šestorica na putu kući prema Splitu, doznaje Slobodna Dalmacija.

Problem je nastao i u boji tenisica koju su Matejevi prijatelji rekli policiji. Na plakatu o nestanku stoji da je nosio crne tenisice, no istina je da je imao bijele tenisice što se vidi i na snimci na kojoj ga je prepoznao njegov otac, a to je u središtu Beograda gdje je pokušao zaustaviti taksi. 

Više pročitajte OVDJE.

12.19 Reporter RTL-a iz Beograda javlja kako pripadnici ronilačke jedinice žandarmerije upravo pretražuju područje "Beograd na vodi" ispred restorana Savanova.

"To je nekih 300 metara uzvodno od kluba 'Gotik' odakle se Periš udaljio. Dakle, ronioci pretražuju mjesto koje se vidjelo na jednoj od objavljenih snimki nadzornih kamera, a koja prikazuje da je ondje netko plivao sporne noći."

Više pročitajte OVDJE.

11.35 - Jučer je došlo do velikog zapleta u cijeloj priči. Ranije se sugeriralo da je mladić možda upao u Savu nedaleko od kluba, kamo je išao obaviti nuždu jer je u WC-u bila gužva.  Jučer se, pak, pojavio cijeli niz snimki. Na snimkama se vidi mladić jače tjelesne građe u majici kratkih rukava, tamnoj odjeći i bijelim tenisicama kako trči raznim ulicama koje se nalaze bliže ili dalje od kluba u kojem su se mladi Splićani tu večer zabavljali.

Više pročitajte OVDJE.

Splitsko-dalmatinska policija surađuje sa srbijanskim kolegama

Iz splitsko-dalmatinske policije u utorak su potvrdili da koordinirano surađuju sa srbijanskim kolegama na pronalasku u Beogradu nestalog 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša.

Iz policije su Hini rekli da se policijska suradnja s Republikom Srbijom odvija koordinirano i u realnom vremenu.

"Mjere traganja za osobom i prikupljanje podataka su u tijeku", kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

Nestanak Mateja Periša prijavljen je beogradskoj policiji zadnji dan prošle godine nakon što je sa šestoricom prijatelja došao na doček Nove godine u Beograd gdje je bio u klubu Magacin (Gotik), odakle mu se gubi svaki trag i za njim potraga traje već peti dan.

U srbijanskim medijima pojavile su se brojne snimke za koje je otac nestaloga potvrdio da se na njima nalazi njegov sin.

Rijeku Savu, kraj koje se nalazi klub Magacin (Gotik), danima pretražuju čamcima, a od danas i ronioci.

Otac nestalog mladića Nenad Periš još je u Beogradu, surađuje s policijom i čeka vijesti o svom sinu. Prema pisanju medija, Matejevi prijatelji sinoć su se zaputili natrag u Hrvatsku.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da policija ima ideju što se dogodilo nestalom mladiću iz Splita.

Ne iznoseći pojedinosti, Vučić je rekao da će policija objaviti saznanja o nestanku Mateja Periše u novogodišnjoj noći. "Jutros sam dobio informacije o momku iz Splita i čekam nove. Ima detalja, ali to će policija priopćiti", rekao je Vučić novinarima i dodao da policija ima "skicu" događaja i nada se da će nestali mladić biti pronađen.

VIDEO Mjesto na kojem je navodno zadnji put viđen Matej Periš

Podsjetimo, Matej Periš zadnji put viđen je 31. prosinca oko 2.30 sati u beogradskom noćnom klubu. Visok je 188 centimetara, ima plavu kosu i oči, ravan nos i jače je tjelesne građe.

Matejeva obitelj poslala je poruku javnosti: "Svaka nam je informacija zlata vrijedna. Ako nešto znate, molimo vas da javite na broj +38598432700. Hvala svima."

Matej je bio odjeven u crnu majicu, jeans hlače i crne tenisice s bijelim džonom.

Komentara 44

DU
Deleted user
18:54 04.01.2022.

Momak je bio dobro nadrogiran i svo ovo trčanje je posledica toga jer se dobija osećaj ogromnog viška snage i energije zajedno sa iskrivljenom slikom stvarnosti. Ako je ovo on na snimcima onda je po meni droga uzrok svega. A ulazak u hladnu vodu je bio verovatno koban. Niko njega sem demona u glavi nije ganjao

BO
Bojnik
11:16 04.01.2022.

Muku mučimo sa mafijom. Kontrolišu sve. Mogla mu je presuditi samo kriva reč.

BO
BožurKiM
16:31 04.01.2022.

Dakle posle svih informacija koje su distupne u medijima, ovaj dečko je bio jako izdrogiran, pijan sigurno, a na snimcima gde trči i pokušava da uđe u taxi i zatim skrivanje u beton hali, on je bežao od nekog ili nekih!! Ova ekipa što je bila s njim,te treba za gušu i da pevaju!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije