Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ NESTALOG SPLIĆANINA

Stručnjak za sigurnost: Bili smo u nedoumici je li nedostupan Matejev broj ili signal mobitela

Foto: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL
1/12
03.01.2022.
u 22:47

"Kad mobitel nema više signala, to znači da apsolutno više nije u funkciji. To upućuje na činjenicu da ga je bacio ili da su naše pretpostavke točne pa se on sam na kraju vratio u Savu", izjavio je Spasić

Stručnjak za sigurnost Božidar Spasić, komentirajući slučaj nestanka Mateja Periša u Beogradu, osvrnuo se i na mobitel nestalog Splićanina koji je izgubio signal u trenutku kada je on zadnji put viđen.

"Posebno je zanimljiv taj signal mobitela. Kod nas stručnjaka nastala je nedoumica je li Matejev broj nedostupan ili njegov mobitel. U ovom slučaju to je bio mobitel. To znači da je moguće da se njegov mobitel nalazi u Savi, da je bačen u rijeku, da je uništen. Kada mobitel nema više signala, to znači da apsolutno više nije u funkciji. To upućuje na činjenicu da ga je bacio ili da su naše pretpostavke točne pa se on sam na kraju vratio u Savu", izjavio je Spasić za RTL.

"Snimke njegova puta, traganje za taksijem, trčanje, sve je to blizu ovdje, moguće je da je izgubio orijentaciju i tražio taksi da se vrati. Pretpostavljam da nakon toga prilazi Savi koja je dosta duboka, mutna i puna granja i svega živoga. Snimka u Savi sigurno će pomoći pri istrazi", smatra ovaj stručnjak za sigurnost.

>> VIDEO Mjesto gdje je navodno zadnji put viđen Matej Periš

Komentirao je i ponašanje Matejevih prijatelja koji su prijavili njegov nestanak nakon 16 sati.

"To nisu djeca, imaju 27 godina, to su momci. Oni su se sasvim normalno ponašali. Tu je bilo 70 posto djevojaka i 30 muškaraca. Splićani su lijepi momci i tu je vjerojatno bilo i udvaranja i pretjerivanja u alkoholu. Moguće je i da su oni došli pijani kući i tek onda shvatili da ga nema. Trebali su prije reagirati jer bi to bilo od velike pomoći policiji", zaključio je.

 

 

Ključne riječi

Komentara 8

PO
poluprovokator
04:30 04.01.2022.

Šta kaže taxist u kakvom je stanju bio? Njega bi bilo lagano naći a nitko ga ne spominje.

DU
Deleted user
23:48 03.01.2022.

Danas je mobitel alfa i omega mlađim ljudima, nađite mob i znati će se više. Svašta se tu moglo dogoditi.

MA
Madma
15:41 04.01.2022.

Da to nije slicno onoj prici sa onim momcima iz Vojvodine u Crikvenici.Sbi ga traze 2 dana a on seta cestom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije