Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19. Večernjakov pečat

Pečat u rukama troje liječnika priznanje je svima koji se bore protiv koronavirusa

07.06.2020.
u 22:24

Ovih troje liječnika postali su heroji u borbi protiv pandemije COVID-19 u trima državama. Alemka i Darija dvije su Sarajke, a Alen je Banjolučanin - kazala je Rupčić

Spušten je zastor na još jedan Večernjakov pečat koji će, bez dvojbe, ostati upamćen kao jedinstven po mnogočemu. Sigurno je da je ovaj 19. Večernjakov pečat ujedno i pečat jednog razdoblja obilježenog nezapamćenom globalnom borbom protiv nevidljivog neprijatelja – toliko puta spominjanog koronavirusa.

Život ide dalje

Zbog pandemije i organizacija i koncept Pečata bili su znatno drukčiji nego prethodnih godina, a svakako je to i razlog što su dobitnici nagrada liječnici, stručnjaci koji su u svojim zemljama postali medijski, ali i istinski heroji u borbi za život i zdravlje. I dok je zamjenica glavnog urednika Večernjeg lista za BiH Valentina Rupčić najavljivala proglašenje Osobe godine, vjerojatno su mnogi gledatelji već naslućivali da će prestižno priznanje ovaj put otići u ruke onih koji su se na prvoj crti, s desecima tisuća medicinskih djelatnika, borili da val pandemije koronavirusa odnese što manje žrtava na ovim prostorima.

- Oni su dvije Sarajke i Banjolučanin. One su otišle iz svoje Bosne i Hercegovine u susjedne, svoje matične domovine, Srbiju i Hrvatsku, a on je ostao u svojoj BiH. Ovih troje liječnika postali su heroji u borbi protiv pandemije COVID-19 u trima državama. Alemka i Darija dvije su Sarajke, a Alen je Banjolučanin - kazala je Rupčić najavljujući dobitnike nagrade za Osobu godine, a to su doktori Alemka Markotić, Darija Kisić Tepavčević i Alen Šeranić.

Poruke za povijest

Nagrade su dobitnicima uručene na trima različitim lokacijama, u državama u kojima ovi vrsni stručnjaci predvode borbu protiv opasnog virusa. Ministru zdravstva i socijalne skrbi RS-a dr. Alenu Šeraniću nagrada je uručena u Sarajevu, članici Kriznog stožera Republike Srbije i zamjenici ravnatelja Instituta za javno zdravstvo Srbije dr. Dariji Kisić Tepavčević u Beogradu, a članici Nacionalnog stožera za borbu protiv koronavirusa Republike Hrvatske i ravnateljici Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” dr. Alemki Markotić u Zagrebu.

Bio je to vrhunac još jednog uzbudljivog i sigurno neponovljivog Večernjakova pečata koji se događao na više lokacija u BiH i susjednim zemljama, a u kojem su mogli uživati gledatelji BHRT-a i HRT-a te drugih televizijskih i radijskih postaja u zemlji i šire. Pečat je ovog puta uspostavio potpuno nove standarde organizacije ovakvih manifestacija u specifičnim okolnostima pandemije i nametnute fizičke distance.

Koronavirus nije spriječio Večernjakov pečat da još jednom opravda ulogu društvenog događaja godine, promovirajući, možda više nego ikada prije, prave vrijednosti, one koji vode bitku za život i zdravlje ljudi u teškim vremenima. I kao što je to u svom pozdravnom govoru sudionicima i gledateljima Večernjakova pečata kazao generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus, sinoć je odano priznanje našoj zajedničkoj borbi protiv COVID-19.

 

Komentara 1

DD
don~drejper
16:06 08.06.2020.

Bože, kako je ova Darija zgodna ženska 😃

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije