Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Loš prijevod"

Papa Franjo mijenja tekst molitve Očenaš

Papa Franjo
Reuters/PIXSELL
19.11.2018.
u 17:50

Vatikan usvaja već prethodno najavljenu promjenu molitve

Prošlog je tjedna Talijanska biskupska konferencija najavila promjenu teksta molitve Očenaš, javlja N1. Radi se o dijelu teksta koji glasi "ne uvedi nas u napast".

Naime, Papa Franjo je još prije godinu dana upozorio na pogrešku u tumačenju molitve, navodeći da nije Bog taj koji nas dovodi u napast. Ovom promjenom bi navedeni dio molitve glasio "ne napusti nas u napasti" koji bi, prema shvaćanju Crkve, bolje prenio riječi izvorno pisane na aramejskom jeziku. 

Papa Franjo
1/13

Promjena je već uvedena u u jednoj verziji Biblije te u francuskom prijevodu, a sada će biti uvedena i na svetoj misi. 

Video - Darko Pavičić o pedofiliji u Crkvi

Komentara 125

DU
Deleted user
18:24 19.11.2018.

Zanimljivo je koliko SEKULARISTE VL i "sveopštu" crvenu javnost zanimaju KATOLIČKE MOLITVE, Pa vi ste za zabranu vjeronauka u školi,a namećete crkvene teme u medijima. Valjda nad time želite vrijeđati. No vrijeđate zdrav razum. Ja kao vjernik ne bih motii ppkušao komentirati Manifest komunističke partije,a vi kao neokomunisti se brinete za sadržaj molitve- Oče naš -.O tempora , o mores.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
18:45 19.11.2018.

A što ćemo sa onima koji su molili Očenaš tijekom 2000 godina po pogrešnom prijevodu, a Bog im ipak uslišio molitvu?!

Avatar krcedolac
krcedolac
07:57 20.11.2018.

Na kraju će promijeniti i tumačenje cijele "svete knjige" i priznaće da se radi tek o fantastičnoj književnosti jer mit drugo i ne može biti. Priznali su evoluciju, Galililejeva otkrića, ukinuli čistilište, smislili priču o" inteligentnom dizajnu", kao odgovor naa znanstvena dostignuća i činjenice, kojeg u Bibliji dakako nema i koji nikakve veze nema sa razapetim Židovom.... itd. itd...od Biblije na kraju neće ostati ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije