Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje na branitelje

Paljenjem lampiona na savskoj šetnici u Slavonskom Brodu obilježena 30. obljetnica pada Bosanske Posavine

Slavonski Brod: U znak sjećanja na 30. obljetnicu pada Bosanskog Broda i većeg dijela Bosanske Posavin​e​ uz Savu​ upaljeno 500 lampiona.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/13
06.10.2022.
u 23:33

U sklopu Dana sjećanja, položeni su vijenci kod spomen obilježja na groblju u bosanskom Brodu te održana sveta misa zadušnica za poginule branitelje i civilne žrtve rata u crkvi sv. Ilije Proroka

Trideseta obljetnica pada Bosanskog Broda i većeg dijela Bosanske Posavine obilježena je danas u Slavonskom i bosanskom Brodu. Na današnji dan u večernjim satima 1992. godine branitelji su se nakon sedmomjesečnih teških borbi povukli na lijevu obalu Save. Tom prilikom došlo je i do velikog egzodusa hrvatskog i bošnjačkog stanovništva.

Povodom ove tužne obljetnice, Udruga dragovoljaca i veterana 101. bosanskobrodske brigade HVO-a organizirala je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u Bosanskoj Posavini.

Slavonski Brod: U znak sjećanja na 30. obljetnicu pada Bosanskog Broda i većeg dijela Bosanske Posavin​e​ uz Savu​ upaljeno 500 lampiona.
1/13

U sklopu Dana sjećanja, položeni su vijenci kod spomen obilježja na groblju u bosanskom Brodu te održana sveta misa zadušnica za poginule branitelje i civilne žrtve rata u crkvi sv. Ilije Proroka.

Vijenci i svijeće položeni su i ispred spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu. Nakon polaganja vijenaca, na šetnici uz Savu odloženo je 500 upaljenih lampiona za sve branitelje koji su poginuli tijekom obrane Bosanske Posavine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije