Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozoravaju sve da pripaze

Ovi turisti će dugo pamtiti ljetovanje u Hrvatskoj: Ostali u nevjerici tko ih je pokrao dok su bili na noćnom kupanju

Biograd na Moru: Prvi turisti hrabro zaplivali iako je temperatura mora  17 stupnjeva Celzijevih
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
07.08.2022.
u 11:56

Ušli su u more, a odmah nakon izlaska iz mora shvatili su kako su pokradeni. Sve tri torbe koje smo ponijeli i ostavili ih na plaži, nestale su.

Dvojica mladića Adriano Z. iz Austrije, Julian G.iz Njemačke te djevojka Barbara P. iz Hrvatske iznenadili su se i šokirali kad su shvatili tko ih je pokrao tijekom jednog noćnog kupanja na plaži Soline u Biogradu na Moru, piše Fenix Magazin.  Naime, društvo ljetuje u Biogradu na Moru, a nedavno su oko tri sata u noći otišli na noćno kupanje. Ušli su u more, a odmah nakon izlaska iz mora shvatili su kako su pokradeni. Sve tri torbe koje smo ponijeli i ostavili ih na plaži, nestale su.

- Odmah smo pozvali roditelje. Dok smo ih čekali, pretraživali smo plažu ne bi li nekoga vidjeli. Adriano je ugledao dva starija čovjeka ispred jednog kafića i pitao ih jesu li koga vidjeli s torbama. Umjesto odgovora, izvrijeđali su nas i pogrdnim riječima nam spočitnuli što uopće radimo u ovo doba noći na plaži - prepričava Barbara za Fenix Magazin.

Kad su stigli roditelji, jedan od mladića je na plaži primijetio vozilo VW Caddy, i u vozilu ugledao dio svoje torbe. Kasnije se ispostavilo kako su sve tri torbe bile prekrivene dekom i nalazile se u tom vozilu. Otac Adriana Z., je upitao dvojicu muškaraca iz kafića znaju li čiji je automobil, a jedan mu je drsko uzvratio: – Nije to tvoj problem!

– Otac ga je zamolio da ode do vozila kako bi mu nešto pokazao. Muškarac koji ima više od 70 godina bez srama dolazi do automobila, a otac mu malo jačim glasom govori neka otvori vozilo i preda mu torbe koje je ukrao. U protivnom će zvati policiju. Muškarac je to i napravio, nije se ispričao, nije imao srama, samo je ocu kazao neka ne ostavlja stvari pored auta, a to auto je bilo nekoliko metara dalje od mjesta gdje smo ostavili svoje torbe prije nego smo ušli u more - prepričava govori Adriano.

Majka jednog od mladića je rekla kako se u automobilu dvojice starijih muškaraca moglo vidjeti više stvari, vjerojatno ukradenih.

– Odustali smo od prijave policiji jer smo bilo u šoku, i tko zna bi li uopće bilo nekog učinka. Radije smo odlučili ispričati sve novinarima kako bi što više ljudi upozorili neka paze na svoje stvari, ne ostavljaju ih i ne vjeruju nikome, ni starima niti mladima, jer očito godinu nisu bitne za kražu. Tko bi pomislio da će se dvojica staraca baviti krađom i to u kasnim noćnim satima na nekim plažama. Još smo u šoku jer to je  njima očito posao. Starci voze uokolo i kradu stvari turistima a i domaćima, ne biraju kome, ne znam što rade sa svim tim stvarima. I još su bez srama te drski - kaže Adriano iz Austrije.

VIDEO Nijemac ogorčen cijenama u Hrvatskoj: Supruga, dvoje djece i ja platili smo ručak skoro 700 kuna'

Komentara 21

RI
rimac444
12:05 07.08.2022.

Pogrešno je što nisu prijavili policiji, jer takvi bi tada dobro promislili da ponove takvu sramotu.

Avatar Asterix
Asterix
13:22 07.08.2022.

Lopovi pa još drski... zamisli ti to.

LI
liliZG
15:12 07.08.2022.

što tu čudno, ja u dućan dofurala onu torbu na kotače, ostavila je gdje i svi , nasuprot izlaza iz blagajni da mi bude pri ruci. prođem blagajnu i okrenem se da uzmem torbu i složim stvari a ono žena između 55-60, fino sređena , ne neka klošarica ili članica manjine, vuče laganim korakom moju torbu.. ja potrčim i kažem hej što radite , to je moja torba, ona ju samo lagano ispusti iz ruke i produži dalje... znači nije se zabunila već namjerno odlučila moju torbu prisvojiti. ... lijepo obučena , njegovana , starija žena....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije