Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDITE OPREZNI

Policija upozorava na neugodni trend na hrvatskim plažama: 'Ne biraju metu...'

Na vodičkim plažama ima  dosta gostiju ali tek rijetki se odlučuju ući u more
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
28.07.2022.
u 16:53

Počinitelji ovakvih krađa ne biraju metu niti predmete koje kradu već uzmu što se nađe pri ruci, najčešće novčanike i mobitele, ali i nakit, ključeve vozila ili apartmana, sunčane naočale, itd.

U proteklih nekoliko dana, PU primorsko-goranska zaprimila je nekoliko dojava o krađi torbi i ruksaka na plažama. U većini slučajeva kradljivci koriste nepažnju građana i njihov boravak u moru te im otuđuju predmete ostavljene bez nadzora.

Na plaži u Krku nepoznati počinitelj otuđio je ruksak s novcima, mobitelom, odjećom, ključevima, kao i drugim vrijednim predmetima dviju stranih državljanki (Bosne i Hercegovine i SAD-a) koje su ga ostavile bez nadzora i otišle se kupati u more. Takvim načinom su oštećene i dvije francuske državljanke koje su ruksak s osobnim predmetima ostavile bez nadzora na plaži na Pećinama u Rijeci, dok je u Novom Vinodolskom hrvatskoj državljanki počinitelj otuđio torbu s plaže i u njoj novčanik, osobne dokumente, bankovne kartice, novac, nakit i druge različite predmete.

Ukupna materijalna šteta se cijeni na više od 35 tisuća kuna.
 
Počinitelji ovakvih krađa ne biraju metu niti predmete koje kradu već uzmu što se nađe pri ruci, najčešće novčanike i mobitele, ali i nakit, ključeve vozila ili apartmana, sunčane naočale, itd. 

U cilju smanjenja mogućnosti ovakvih i sličnih krađa, iz PU podsjećaju građane i turiste na korisne savjete o zaštiti imovine na plažama:

- Na plažu ne nosite vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose, nakit i vrijednu foto-video opremu
- Torbe, ključeve, mobitele, foto-aparate, video kamere i dr. na plaži ne ostavljajte bez nadzora –dok ste u moru neka ih pripaze prijatelji ili poznanici
- Ne provjeravajte učestalo novac i vrijedne predmete, time kradljivcima skrećete pozornost na sebe i svoje stvari
- Dokumente i novac ne držite zajedno,
- Na plažu ponesite onoliko novca koliko vam je potrebno za sitne troškove (sok, kava, sladoled)
- Ako do plaže dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete
- Ako dolazite biciklom – osigurajte ga vezanjem za drvo, ogradu ...
- Ključeve apartmana, soba, vozila i sl.  koji sadrže nazive i brojeve apartmana i soba te registarsku oznaku vozila spremite na mjesto koje nije dostupno tuđim pogledima
- Ako ste pokradeni, pozovite odmah policiju na broj 192!
- Pretražite bližu okolicu, možda pronađete neke svoje predmete – spremite ih u vrećicu i predajte policiji (možda se otkriju korisni tragovi)

VIDEO: Grci staju na kraj 'rezervacijama' ručnicima ležaljki na plaži

Komentara 14

Avatar possibilis
possibilis
18:10 28.07.2022.

Bolje da policija upozori armirace ceste kraj Karlovca. Tamo je potencijalna steta veca.

Avatar lasta mala
lasta mala
17:25 28.07.2022.

Ubrzani kurs završen u središnjici HDZ-a.

DE
dedač
05:40 29.07.2022.

sok, kava, sladoled....???? možda pivo!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije