Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Predsjednički izbori

Orepić odustao od kandidature za predsjednika: Prikupljeno 8054 potpisa

Status je naslovio 'Prikupljeno je 8.054 potpisa –  nedovoljno, Idemo dalje'.
02. prosinca 2019. u 19:54 33 komentara 5510 prikaza
Vlaho Orepić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Potencijalni predsjednički kandidat Vlaho Orepić objavio je na društvenim mrežama kako je nakon uvida u prikupljeni broj potpisa procjenjeno kako nisu u mogućnosti doseći potreban broj potpisa, te je odustao od daljnjeg prikupljanja potpisa.

Podsjećamo, kako bi se postalo službenim kandidatom na izborima za predsjednika Republike Hrvatske potrebno je prikupiti 10 tisuća potpisa.  

Anto Đapić KANDIDATURA Đapić predao 13 tisuća potpisa DIP-u: 'Hrvatska desnica ima sad autentičnog kandidata'

Status je naslovio 'Prikupljeno je 8.054 potpisa –  nedovoljno, Idemo dalje'.

- Dana 02.12.2019., na redovitoj koordinaciji izbornog stožera, a nakon uvida u prikupljeni broj potpisa, procjena je da nismo u mogućnosti doseći 10.000 potrebitih potpisa u zadanom vremenu. Zato sam obustavio aktivnosti prikupljanja potpisa za potporu mojoj kandidaturi za predsjednika RH.

Moja kandidatura je imala tri osnovne namjere. Prva, osigurati mogućnost da se široj javnosti predstave politički ciljevi za koje se zalažem. Druga, ponuditi ostvarivanje tih ciljeva kroz funkciju predsjednika RH. Treća, osobnim primjerom pokazati poštivanje svih predviđenih izbornih procedura, a s tim i dostojanstvo u političkom djelovanju. Dostojanstvo koje su odavno napustile politike koje su nas dovele u ovo stanje o kojem se kao društvo nalazimo.

 

Nisam sve ciljeve ostvario, što nije bilo ni za očekivati, ali izloživši vlastito ime i prezime, nastojao sam poslati jasnu i nedvosmislenu poruku, a prije svega POZIV da se može i treba boriti za bolje i pravednije društvo.

Mnogi bi rekli kako cilj opravdava sredstvo. Moj cilj je pristojna i uređena hrvatska država koja služi svom narodu. Nisam pristao na sveprisutne trgovine skupljenim potpisima, falsificiranja potpisa ili korištenja baza podataka građana iz osiguravajućih društava i prethodnih izbora. Otišlo se predaleko s tim prevarama u svemu i svačemu. To mora prestati. To nije moj put. - navodi se u statusu. 

Kolinda Grabar Kitarović i Milan Bandić 'NAJVIŠE CIJENIM ODANOST' Grabar-Kitarović: Ako ga osude, Bandiću ću nositi kolače u zatvor

- Beskrajna vam hvala građani, na 8.054 potpisa povjerenja i odlučnosti. Hvala i na, u strahu, izgovorenim nebrojenim riječima potpore. „Gospodine Vlaho, imate moj glas i glas moje obitelji.“ „Dajte mi onda potpis za kandidaturu.“ „Ne smijem.“
Država ne služi građanima koje drži u strahu. Neposredno sam se uvjerio u živi strah građana da će, preko podataka s potpisnih listi, pasti u nemilost onih koji obnašaju vlast.

To me istovremeno čini ljutim i tužnim. Ne zato što nije prikupljeno dovoljno potpisa, a uvjeravam vas kako je strah isključivi razlog, već zbog neprihvaćanja da su ljudi egzistencijalno ucijenjeni političkom odanošću.

Zbog tog sveprisutnog straha u političkom životu Hrvatske neću odustati od puta kojim sam krenuo, a to je ostvarivanje države koja služi narodu, a ne strankama.

Hvala svim volonterima Slobodne Hrvatske i Nove politike, volonterima građanima i prijateljima. Napravili ste izvrstan posao. Napravili ste maksimum u ovom kratkom roku koji, takav kakav je, značajno poskupljuje i otežava proces prikupljanja potpisa. Kapa dolje. Poslali ste poruku da ima i onih koji igraju pošteno. Hvala svim pravim braniteljima na podršci, iako su mnogi preko svojih udruga dobili jasnu uputu za koga smiju glasovati.

Miroslav Škoro REAKCIJA Škoro bocnuo Grabar-Kitarović zbog izjave o Bandiću i kolačima

Svim kandidatima, koji su bez stranačkih mašinerija iza sebe, izložili svoje ime i prezime izražavam svoje poštovanje.
Ovo predizborno vrijeme pamtit će se i po bezobzirnom i neprihvatljivom medijskom ignoriranju većine potencijalnih kandidata i njihovih političkih stavova, poruka i pozicija u odnosu prema medijski favoriziranim kandidatima. To je većinu nas dovelo u nenadoknadivo nepovoljan položaj u odnosu prema medijski privilegiranim kandidatima.

Bavljenje politikom izvan čvrsto kontroliranih, stranačkih sustava je sve nedostupnije, ali i sve udaljenije od onoga što bi politika trebala biti, a to je obavljanje posla za narod.

Svi vi koji ste me podržali, budite sigurni da vaši potpisi neće biti zlouporabljeni. Sve vas pozivam da svojim glasom date potporu onim kandidatima, prema vašem odabiru, koji ne dolaze iz pogrešnih HDZ-SDP politika koje su dovele Hrvatsku u ovakvo stanje.

Stotine bitaka za iste ideale je pred nama. Pošteni izbori bez lažnih glasača. Donošenje zakona, ne mimo Sabora već u njemu. Zakoni, koji ne koriste pojedincima, već služe građanima. Solidarnost prema svim građanima u nepovoljnijem položaju. Policajcima, profesorima, umirovljenicima, ovršenima.

Dejan Kovač predao potpise DIP-u 'Uspjeli smo' Predsjednički izbori: Dejan Kovač predao potpise DIP-u

Obvezuje me i 22.000 potpisa potpore za pravedniji Ovršni zakon koji su mi predani kao potencijalnom predsjedničkom kandidatu, a koje odgovorni nisu htjeli zaprimiti. Aktualni politički trenutak zahtjeva i da podržimo štrajk prosvjetara, a sve one koji ih podržavaju pozivam da im se pridruže. Ne zato da bi se bilo šta rušilo, već da bi se kao društvo vrijednosno i funkcionalno presložili.

A ključna bitka svih nas koja nas čeka je bitka protiv egzistencijalnog straha pristojne i većinske Hrvatske od bučne, bahate i korumpirane manjine koja dominira u političkom životu Hrvatske upravo zato jer generira taj strah!
Okupimo se s tim ciljem! Hvala Vam i idemo dalje! - navodi se u statusu Vlahe Orepića. 

VIDEO: Vlaho Orepić o fiktivnim prebivalištima

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • giannimichelis:

    Šteta, praznični Zagreb bi izgledao prekrasno s tisućama plakata oficirskih brkova.

  • Žegarni:

    Znači Beograd ovome nije uspio osigurati ni za kandidaturu potrebne glasove.. a tekst nisam ionako čitao.

  • prajdali100:

    Hi hi hi hi hi hi..dobra mu je ova " idemo dalje",po sistemu samo naprijed bez veze.