Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori 2021.

U Osijeku pobjedu odnio HDZ-ov Ivan Radić, osvojio 62 posto glasova

Davor Javorović/Pixsell
30.05.2021.
u 22:22

Ivan Radić osvojio je 63,14 posto, dok je njegov protukandidat Mlinarević osvojio 36,86 posto

Prema rezultatima anketa provedenih za HRT i Novu TV, u Osijeku Radić je osvojio 62,69 posto, dok je Mlinarević osvojio 37,31 posto. 

Pogledajte javljanje Ivana Radića iz Osijeka:

Državno izborno povjerenstvo obradilo je 100 posto izbornih jedinica, a službeni gradonačelnik Osijeka postao je Ivan Radić.

HDZ-ovac Ivan Radić dobio je 15 526 glasova, dok je Berislav Mlinarević dobio 9241 glas.

Iz Osijeka se javio Ivan Anušić te je komentirao rezultate. - Prvi puta u povijesti hrvatske politike, Hrvatska demokratska zajednica ima svog gradonačelnika u Osijeku i siguran sam da će se povjerenje koje su im dali birači grada Osijeka pretočiti u ono opravdano povjerenje koje su dali danas u Ivana Radića i u rezultate, i u smjer i projekte te sve ono najavljeno i sve ono što želimo raditi već četiri godine. Od ponedjeljka očekujemo i u gradu Osijeku - rekao je Anušić.

- Nama su zadnjih par dana potporu dali i drugi kandidati koji nisu ušli u drugi krug. Oni su nam dali potporu i pozvali svoje birače da glasaju za nas. Mislim da je to bilo bitno u ovom broju glasova koji smo dobili, ali znam da je i dosta glasača bilo SDP-ovih. Radi se o jednom trendu koji je započeo u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji i taj trend će se nastaviti i dalje, i u smislu potpore i u smislu jačanja nas kao županije - nastavio je.

U studiju Večernjeg lista gostovali su analitičari Ankica Mamić i Dragan Bagić. - Anušić je ovim izborima stekao veliki politički kapital. Ono što je, po meni, zapravo nemoguće u ovom trenutku je taj politički kapital koristit na različite načine. Prateći njegov dosadašnji rad, ne bih očekivao da će ga koristiti na jedan agresivan, destruktivan način. Dakle ne bih očekivao ovo što se najavljuje po medijima, znači rušenje Plenkovića. Naprosto nema nikakve potrebe niti smisla niti razloga - rekao je Bagić.

Iz stožera HDZ-a, javila se Suzana Lepan Štefančić koja je ugostila Ivana Radića. 

- Osjećaj je nevjerojatan! Pobjeda je naša, a ja sam spreman preuzeti odgovornost vođenja grada Osijeka. Čuo sam se već s gradonačelnikom Brkićem da predaju napravi čim prije. U petak krećemo raditi da se stignemo još spremiti. Mlinarević i ja ostali smo prijatelji i dogovorili smo se uskoro vidjeti i na kavi - rekao je Radić.

- Imali smo prednost u prvom krugu i to nam je dalo određeni optimizam i potporu našeg četverogodišnjeg rada u gradu Osijeku. Drago mi je da smo povećali tu prednost u drugom krugu. Ja sam i u prvom krugu zagovarao da ljudi više izađu na izbore, ali sam zadovoljan s rezultatima. Dobio sam preko 15 tisuća glasova, što je sasvim zadovoljavajuća brojka - nastavio je.

Osvrnuo se i na činjenicu da je Osijek dvije godine praktički bio bez gradonačelnika te objasnio kako želi punom parom krenuti sa svim planovima i vidjeti promjene u samom gradu.

Slavlje je krenulo nakon objavljivanja rezultata anketa, a cijelu atmosferu možete pogledati u videu:

Komentara 5

VI
vidum
23:15 30.05.2021.

S obzirom na to koliko je HDZ učinio za Osijek i Slavoniju, malo je i dobio. Slavonija je bila na rubu gladi. A onda se vizionar Plenki sjetio da je spasi izvozom. Što izvesti kad nemaš ništa? I tako je Plenki krenuo u izvoz mladih Slavonaca, koji sada šalju lovu obitelji u domovini. Ja sam očekivao da će Osječani izraziti i veću zahvalnost svome dobrotvoru.

OB
Oblivion
21:05 30.05.2021.

Tako je, rasekite i to malo ljzdi što je ostalo u Slavoniji. Danas je sramota zvati se Hrvatom dik vidim koga su birali

KU
Kuruza
21:05 30.05.2021.

Ovaj da nema HDZ-ovu karticu dobil bi 3 glasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije