Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZILAŽENJE

Strenja o napuštanju Mosta: Htjeli su se svjetonazorski profilirati, više nije bilo prostora za rad

Zagreb: Sjednicu Sabora počeo Božo Petrov s još 8 zastupnika u Sabornici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
20.05.2020.
u 22:03

– Neću komentirati odlazak drugih. Svatko ima svoje razloge. Možda su i isti. No, mislim da je za Most dobro da nije išao sa Škorom, rekla je.

Odlazim iz politike. Ne odlazim ni u jednu drugu političku opciju. Za mene prelazak u neku drugu političku stranku nikada nije bila opcija. Neurologinja sam i vraćam se natrag u medicinu, u KBC Rijeka na svoje radno mjesto. No, nadam se da visoki standardi koje sam nametnula u radu saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku ostati i biti nastavljeni. Bio je to Odbor s najvećim brojem tematskih sjednica na kojima sam otvarala teme koje su bitne za najranjivije skupine unutar našeg društva i za zdravstveni sustav, čime smo učinili da su se mnogi problemi na kraju počeli rješavati. To je način na koji saborski odbori i trebaju raditi – kazala nam je danas donedavna predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja potvrdivši svoju odluku da napušta politiku. No, još u listopadu prošle godine napustila je i Most, stranku s kojom je i ušla u Sabor.

– Iz Mosta sam izašla još prošle jesni. Razišli smo se. Most je u početku bio heterogena skupina koja je imala jedan cilj - mijenjati Hrvatsku. Nažalost, vodstvo Mosta smatralo je da se stranka treba svjetonazorski jasno profilirati i tu više nisam imala prostora za rad. Odnosno, u Mostu su odstupili od onoga zbog čega sam svojevremeno i pristupila toj opciji – pojasnila je Strenja razloge izlaska iz Mosta.

A kada smo je upitali kako komentira to što su Most napustili još neki članovi, ujedno i saborski zastupnici, a posljednji je to prekjučer učinio i Slaven Dobrović, te kakvu sudbinu predviđa Mostu na skorašnjim parlamentarnim izborima, Strenja je uzvratila:

– Neću komentirati odlazak drugih. Svatko ima svoje razloge. Možda su i isti. No, mislim da je za Most dobro da nije išao sa Škorom. Vjerujem da će Most i nakon izbora imati dovoljno zastupnika da će moći formirati svoj saborski klub i nastaviti se boriti za Hrvatsku. Mostov saborski klub bio je jedan od najprepoznatljivijih u Saboru. Bio je prava opozicija. Pokazali smo što znači “filibustering” i neprekidna rasprava od 34 sata o naših 888 amandmana kojima smo htjeli spriječiti donošenje Zakona o izbornoj promidžbi kojim su se enormno povećali iznosi stranaka za političku promidžbu. Uspjeli smo otvoriti arhive, predložili smo novi izborni zakon, cijelu reformu pravosuđa i dva puta vodili opoziv ministra Kujundžića zbog nečinjenja u hrvatskom zdravstvu. Mislim da je to dovoljno da klub Mosta ostane upamćen kao netko tko je bio jedina prava opozicija u Saboru tijekom ove četiri godine. 

Ključne riječi

Komentara 5

SM
Smrdo
01:03 21.05.2020.

Odlaziš čista obraza iz hrvatske politike. Malo naših političara se može pohvalit sa tim.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
04:03 21.05.2020.

Odradila je saborsku mirovinu i sad moze na miru raditi stagod hoce.

CO
Content
23:37 20.05.2020.

Onaj vjeroučitelj..svi odustaju od njega. Dotični se, najprije, klanjao Škori. Razišli se. Pa mu ova Strenja liječila ženu (usred pandemije?!), razišli se. Izbacili ga iz Gimnazije, premjestili u Elektrotehničku, gdje je bio, ni, 3 mj. Sad se lik poziva na svećenstvo, hirovit je i bahat. Obećaje davat određenu sumu novaca nekoj komentatorici, jer je stanovita "u teškoj financ. situaciji". Mostu se prikrpala gdja Raspudić. Vjerujem da joj "muž" (preljubnik) neće, jer si je on dobar s Peternelom (preljubnikom) koji se, pak, priklonio Škori. Prva dvojica, istodobno, postali novi tate drugoj djeci s drugim/novim ženama :) Što će s Miletićem biti nakon što ne prođe prag? Vratit se u Školu na plaću, pisat razne kolumne i otamo crpsti novac? Što kaže njegova Biskupija na to? Maranatha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije