Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentirala i komemoraciju u jasenovcu

Obuljen Koržinek: Ministar Beroš ima podršku premijera

Zagreb: Predstavljen sustav Geoportal kulturnih dobara Republike Hrvatske
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.04.2021.
u 10:10

"Ne razgovaramo o bilo kakvim rekonstrukcijama, svaki je ministar na svom mjestu dok ima podršku premijera, a u trenutku kad premijer ocijeni da bi netko drugi bolje radio taj posao onda se to dogodi", rekla je ministrica u emisiji Hrvatskoga radija "A sada Vlada".

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek ocijenila je netočnima medijske napise da se ministar zdravstva Vili Beroš sprema dati ostavku i ponovila da on ima podršku premijera.

"U ovom trenutku smo posvećeni rješavanju problema koji  su donijele ove dvije velike krize, pandemija i potresi, time se bavimo i to nam okupira vrijeme, ministru Berošu više nego drugim kolegama", istaknula je.

Za ovogodišnju komemoraciju u Jasenovcu, koja zbog epidemioloških razloga neće biti u zajedničkoj koloni sjećanja, ministrica je rekla da stvari nisu onakve kakve su prezentirane u javnosti.Objasnila je kako su prošle godine pozvali ograničeni broj sudionika, što im se činilo da nije dobro jer taj dan što više izaslanstava želi doći u Jasenovac te s još jednom podsjetiti žrtava i tog strašnog zločina koji se tamo dogodio.

Zato se odlučilo u skladu s epidemiološkim okvirom svim izaslanstvima omogućiti da sukcesivno dolaze u spomen područje, naglasila je Obuljen Koržinek te ocijenila kako su sve drugo interpretacije koje ne pripadaju ni mjestu ni težini zločina. 

"Treba s dostojanstvom zastati i prisjetiti se svih koji su stradali u Drugom svjetskom ratu, posebno onih koji su u takvim logorima stradali od strane fašističke, kod nas ustaške vlasti, kao i na poratnim stratištima, te ulagati što više u obrazovanje da mladi znaju što se dogodilo i onda će sigurno izgraditi adekvatan odnos prema tome", poručila je.

Ministrica je istaknula kako se premijerova poruka da ne želi glumiti odnosi na neprimjerene izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića.

"I ne treba glumiti i inzistirati na nečemu što nije iskreno, nego hinjeno i može biti shvaćeno kao potreba poticanja podjela. Mi smo od početka mandata opredijeljeni smirivati sve tenzije u društvu, političke ili ideološke, otvarati prostor komunikacije, saslušati svakoga i rješavati probleme, pogotovo u krizi u kojoj se danas nalazimo", rekla je.

"Poklonit ćemo se žrtvama dostojanstveno i poslati poruke koje treba poslati. Vjerujem da će sva izaslanstva biti fokusirana na žrtve, a ne na prepucavanje", naglasila je Obuljen Koržinek.

Komentara 1

MA
marta22
11:11 21.04.2021.

I da je sve drugo radila idealno, prvo bi, zbog kaosa u HNK Zagreb, trebalo smijeniti upravo ministricu Koržinek. U HNK Zagreb nije problem samo zaštita izvođača od Covida 19, već dugogodišnji mobing i financijske malverzacije. Bilo bi, između ostaloga,oga, korisno ispitati tko je odlučivao o visini honorara predavača Filozofskog teatra, novinara itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije