Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar oštro odgovorio

Beroš se obrušio na Grbina: Ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje za promjene

Zagreb: Vili Beroš dao je izjavu medijima prije početka sjednice Vlade
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
19.04.2021.
u 13:17

Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako, poručio je Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš na Facebooku se osvrnuo na šefa SDP-a Peđu Grbina i njihovu inicijativu da traže njegovu smjenu. Poručio je da može podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe. 

"Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi financijski racionalnije.

I Peđa Grbin i njegova stranka bili su na vlasti, a problemi u zdravstvenom sustavu nisu se smanjili. Dapače, doprinijeli su današnjem opsegu. Mijenjajmo sustav i neracionalnosti. Provedimo zdravstvenu reformu, jer i poslije Beroša će biti neki drugi Beroš, a problemi će biti isti ako se ne postigne nacionalni konsenzus oko zdravstvene politike. Isto kao i za obrazovanje i mirovinski sustav. To su stupovi društva u kojem svi moraju participirati.

Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje,...

Objavljuje Vili BerošPonedjeljak, 19. travnja 2021.

Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene. Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako!" poručio je Beroš na Facebooku.

Podsjetimo, i premijer Andrej Plenković komentirao je i situaciju s ministrom Berošem te hoće li ga braniti ako oporba pokrene opoziv.

"Izgubili su već 11 inicijativa, bit će i 12, neće uspjeti – i gotovo. Bila je rasprava na Odboru za zdravstvo koja je dobila spin da je Zdravko rekao da Vili mora raditi uštede, a da je Vili rekao da je reforma na mom stolu. Mi smo razgovarali u subotu ujutro i pojasnili su mi što je tamo bilo. SDP je tu raspravu organizirao jer hoće napraviti problem i to je follow-up besramnih optužbi Grbina usmjerenih danas prema Berošu. Mi ćemo to obraniti. Reforma zdravstva ne radi se preko noći nego ozbiljno i napravit će se, a to nema veze s lokalnim izborima", rekao je Plenković.

Ključne riječi

Komentara 26

ED
edvardl
13:52 19.04.2021.

Ova NAJjadnija oporba do sad, na čelu s grbavcem nezna ništa osim opstrukcije! Oni bi samo smjenjivali i bili protiv svega, samo da se čini da nešto rade, a u biti su to najveći mogući neznalice, nesposobnjakovići i uhljebi u saboru. Isti su svi redom, SDP, Most i ostala ekipa iz oporbe!

DU
Deleted user
14:20 19.04.2021.

Nama građanima je to već dugo jasno da oporba a pogotovo SDP ni nema niku viziju ni program o budučnosti RH, njihov jedini program je neosnovano pljuvati po vladi i HDZ-u.

FA
fajlpz
14:36 19.04.2021.

Ma jaka vertikala Grbin!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije