Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže promjena

Oboreni temperaturni rekordi u dva hrvatska grada

Turistička patrola Bratuš
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.08.2022.
u 10:17

U nedjelju i veći dio sljedećega tjedna gotovo diljem Hrvatske najviša dnevna temperatura zraka bit će niža nego u prve dvije trećine mnogima produljenog prazničnog vikenda

Na Jadranu će danas biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te malu vjerojatnost za mjestimičnu kišu ili lokalni pljusak, uglavnom popodne u dalmatinskom zaobalju, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru umjerena i jaka bura, mjestimice na udare i olujna, koja će sredinom dana malo oslabjeti. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 26 i 31, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 32 do 35 stupnjeva Celzijusovih.

"U nedjelju i veći dio sljedećega tjedna gotovo diljem Hrvatske najviša dnevna temperatura zraka bit će niža nego u prve dvije trećine mnogima produljenog prazničnog vikenda, kada je, primjerice, na meteorološkoj postaji Rab izmjereno čak 39,5 °C, a Zadar Puntamika 39,0 °C - kao nikada do sada u znanoj povijesti službenih mjerenja koja je na tim meteorološkim postajama DHMZ-a počela 1978., odnosno 1961. godine.

Pritom će nam dolaziti malo hladniji zrak pa će se sve manje ljudi moći žaliti na "vruć vjetar". Valja spomenuti kako će sjeverni i sjeveroistočni vjetar u kopnenom području i dalje povremeno biti i jak, a bura na Jadranu mjestimice na udare i olujna, i to ne samo podno Velebita, nego i još kojegdje.

Atmosfera će biti znatno nestabilnija nego prošlih dana pa će povremeno biti pljuskova s grmljavinom, ponegdje i u obliku olujnih nevremena, i to uglavnom u unutrašnjosti, ali se ne smiju isključiti ni na Jadranu. Na žalost, prognoza gdje će ih i kada biti, i u kojem obliku, znatno je manja pouzdana od "oka sokolova i čvrste desnice" sinjskih alkara",  prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Video: Nemate klimu? Evo kako možete rashladiti dom s nekoliko jednostavnih trikova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije