Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro izvanredne mjere

Španjolski premijer traži da građani primijene zanimljivu mjeru štednje energenata

Spain's Prime Minister Pedro Sanchez attends a news conference at Moncloa Palace in Madrid
Foto: POOL/REUTERS
29.07.2022.
u 18:02

Visoke ljetne temperature stvorile su veći pritisak na europsku električnu mrežu i potaknuli zabrinutost oko mogućnosti uštede plina radi potencijalne daljnje redukcije pošiljaka tog energenta iz Rusije.

Španjolski premijer Pedro Sanchez u petak je zatražio od svojih ministara, javnih dužnosnika i zaposlenika privatnog sektora da prestanu nositi kravate te da se rashlađuju dok traju toplinski valovi koji potiču snažniji rad klima uređaja. 

"Želim da svi primijetite da ne nosim kravatu“, rekao je Sanchez na konferenciji za medije. 

"To znači da svi možemo energetski štedjeti“, dodao je socijalistički premijer. 

Visoke ljetne temperature stvorile su veći pritisak na europsku električnu mrežu i potaknuli zabrinutost oko mogućnosti uštede plina radi potencijalne daljnje redukcije pošiljaka tog energenta iz Rusije. 

Sanchez je u ozbiljnijem tonu rekao da će njegova vlada idući tjedan uvesti izvanredne mjere kako bi poboljšala djelotvornost i uštedu energije. 

Zasad je samo otkrio da je od ministara i svih javnih zaposlenika zatražio da ne nose kravatu ako to nije nužno jer se time „štedi energija, što je jako važno“ za Španjolsku. Dodao je da na to poziva i privatni sektor, ako to već i sami nisu napravili.

VIDEO: Neočekivane posljedice krize: Njemačka pivnica nudi pivu u zamjenu za suncokretovo ulje

Komentara 2

DU
Deleted user
18:06 29.07.2022.

Kad slušaš ovakvog premijera odmah ti je jasno zašto je Europa tu gdje je. Tko to bira, Bože dragi?

XA
xaron
20:46 29.07.2022.

Špankolska nije ovisna o Ruskom plinu i ovakvi istupi služe samo za skupljanje politiçkih poena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije