Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30. obljetnica Bitke za Vukovar

Obnovljena Vojarna 204. vukovarske brigade: 'Prisutnost vojske u Vukovaru je velika poruka i svim okolnim selima'

Foto: Branimir Bradarić
1/4
17.09.2021.
u 13:23

Ministar obrane Mario Banožić kazao je kako je u obnovu i izgradnju Vojarne 204. vukovarske brigade uloženo više od 50 milijuna kuna te da će u njoj biti smješteno oko 250 vojnika

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice Bitke za Vukovar koja se danas i sutra obilježava u Vukovaru danas je održana svečanost kojom je obilježen i završetak projekta izgradnje i opremanja Vojarne 204. vukovarske brigade u Vukovaru. Vukovarska vojarna od danas je dom inženjerijske bojne Gardijsko oklopno mehanizirane brigade.

Ministar obrane Mario Banožić kazao je kako je u obnovu i izgradnju Vojarne 204. vukovarske brigade uloženo više od 50 milijuna kuna te da će u njoj biti smješteno oko 250 vojnika.

- Dolazak bojne brigade u Vukovar doprinijeti će i demografskoj obnovi Vukovara. U Vukovaru smo napravili jedan operativni razmještaj kao što smo to napravili u Sinju, Puli i Varaždinu, odnosno gradovima u koji se kao i u Vukovar Hrvatska vojska ponovno vratila. Ministarstvo obrane aktivno radi i na stambenom zbrinjavanju pripadnika HV-a u Vukovaru za čije je stanovanje do sada izgrađeno 17 stanova, a do kraja ove godine bit će izgrađeno još pet stanova, rekao je Banožić koji je ovom prilikom zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli izgradnji i obnovi vojarne kao i dolasku inženjerijske bojne u Vukovar.

Po riječima zapovjednika Inženjerijske bojne Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade pukovnika Ivana Liovića vukovarska vojarna ispunjava sve uvjete potrebne za smještaj inženjerijske bojne.

- Vojnicima u vukovarskoj vojarni osigurani su izvrsni uvjeti za razvoj i napredak. Okupili smo cijelu bojnu na jednom mjestu i život i rad nam je sada značajno olakšan, rekao je Liović.

Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić istakao je kako dolazak inženjerijske bojne za Vukovar i Vukovarce izuzetna stvar.

- Prisutnost vojske u Vukovaru je velika i jasna poruka i svim okolnim selima, a vjerujem i da se građani Vukovara sigurnije osjećaju. Očekujemo da u Vukovar dođe i Interventna policija kako je ranije najavljeno, rekao je Josić.

Središnje obilježavanje Vukovarske bitke biti će održano u subotu kada je najavljen niz događanja u gradu na Dunavu. Između ostaloga biti će upriličen mimohod zastava, prikazi raznih vježbi specijalnih postrojbi vojske i policije, a građani će moći razgledati i naoružanje. Najavljeni su i preleti MIG-ova 21, Krila oluje...

Komentara 7

FR
franc251
14:16 17.09.2021.

Tako je. Sjajan potez vlade. Vratili vojsku u Vukovar.

SO
Sir Oliver
16:24 17.09.2021.

Procitajte sto mi je gumicar obrisao: "Samo 250 vojnika? Pa sa tim ne mogu izaci na kraj niti sa okolnim srpskim selima! Najmanje ih mora biti 2.500 kako bi u slucaju napada iz Srbije izdrzali prvi val napada, dok ne stigne pomoc iz unutrasnjosti." I ovo je bilo za obrisati? Pa je, ako si gumicar po imenu Aleksandar Vulin!

KR
Krotila
16:27 17.09.2021.

"I svim okolnim selima". Drago mi je da ste shvatili 🇭🇷.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije