Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SUDARA

Pronađena dva tijela članova posade talijanskih ratnih zrakoplova

tornado avion
Foto: Twitter
20.08.2014.
u 16:45

Cijelu noć od utorka na srijedu tragalo se za četvero kapetana talijanskog vojnog zrakoplovstva

Pronađena su tijela dvoje od četvero članova posade dva ratna zrakoplova Tornado koji su se jučer sudarili nad Apeninskim poluotokom u blizini Ascoli Picena. Vjeruje se kako tijela pripadaju muškarcu i ženi, izvijestila je agencija ANSA.

Vatrogasna služba objavila je danas kako postoje male vjerojatnosti da je netko preživio sudar, premda se jučer govorilo kako su prije sudara svi katapultirani iz Tornada.

Danas su objavljena imena dvoje pilota i dva navigatora zrakoplova talijanskog ratnog zrakoplovstva koji su upravljali Tornadima koji su se sudarili tijekom vježbe iznad šuma pokraj Ascoli Picena. Talijansko vojno zrakoplovstvo objavilo je imena članova posade.

Pilot jednog Tornada bila je Mariangela Valentini (32), a njezin navigator bio je Paolo Piero Franzese (35). Pilot drugog Tornada bio je Alessandro Dotto (31), a njegov navigator Giuseppe Palminteri (36). Svi su po činu kapetani.

Mariangela Valentini iskusna je upravljačica ratnih zrakoplova. Sudjelovala je u operacijama u Afganistanu 2010. i u Libiji 2011. godine. Ušla je u zrakoplovnu akademiju u Pozzuoliju 2001. godine. Cijelu noć od utorka na srijedu nastavilo se tragati za četvero kapetana talijanskog vojnog zrakoplovstva.

Nađen je najprije jedan padobran, pa plastificirani dokument sa slikom jednog člana posade, i na kraju karbonizirano tijelo jednog pilota. Dva Tornada su se sudarila kada su bila u niskom letu. Pretpostavlja se da je jedan skrenuo i udario u drugi koji je letio u svome pravcu. Otvorena je posebna istraga pod sumnjom u izazivanje katastrofalnog sudara zrakoplova iz nehaja. Zvuk eksplozije čuo se na udaljenosti od 25 kilometara.

>>Sudarila se dva talijanska vojna aviona

Komentara 11

MI
Milivoje
09:00 22.08.2014.

sto je bilo s`crnim kutijama?

Avatar nijeminišta
nijeminišta
22:35 20.08.2014.

"Mariangela Valentini iskusna je upravljačica ratnih zrakoplova" - upravljačica??? majko božja, koja je ovo pismenost... a muški je je valjda "upravljač" zrakoplova?____________ "Pretpostavlja se da je jedan skrenuo i udario u drugi koji je letio u svome pravcu." - u." - u "svom" pravcu? a u čijem je pravcu letio onaj drugi? u mom pravcu?_______________ "Otvorena je posebna istraga pod sumnjom u izazivanje katastrofalnog sudara" - "posebna" istraga???.... pod sumnjom u izazivanje sudara??? pa tko vam piše ovakve nakaradne rečenice?

Avatar JustinCase69
JustinCase69
21:51 20.08.2014.

Žao mi je pilota.. btw.."upravljačica ratnih zrakoplova"? halo..pa pilot valjda..kakva upravljačica..pa ni je to viljuškar..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije