Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO NEVRIJEME

Njemački brodolomac spašen kod Paga, u akciji i Jadrolinijin trajekt

policijski brod
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
28.05.2015.
u 10:13

Budući da su u vrijeme pokretanja akcije spašavanja na moru vladali izrazito loši vremenski uvjeti sa olujnim udarima bure, MRCC Rijeka u akciju je uključila Jadrolinijin trajekt Supetar

Njemački brodolomac T. D. rođen 1972. godine spašen je jučer po jakom nevremenu kod otoka Paga, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 18.44 sati zaprimila je poziv od hrvatskoga državljanina koji je dojavio o jednoj osobi u moru i drugoj osobi u brodici koju su olujni udari bure nosili prema otoku Pagu, nakon čega je središnjica pokrenula koordiniranu akciju traganja i spašavanja. U međuvremenu je osoba koja se nalazila u moru sigurno doplivala do obale, stoga je spasilačka akcija nastavljena s ciljem pronalaska druge osobe na brodici.

Budući da su u vrijeme pokretanja akcije spašavanja na moru vladali izrazito loši vremenski uvjeti sa olujnim udarima bure, čime je i površinska preglednost bila značajno umanjena, MRCC Rijeka u akciju je uključila Jadrolinijin trajekt Supetar. Nedugo po uključenju u potragu, u 19.30 sati posada trajekta uočila je nasukanu brodicu na poziciji Tanki Rt kod uvale Triluke, otok Pag, dok je osoba iz brodice uočena na obali pored nasukanoga plovila. Tamo su iz središnjice kopnom odmah upućeni policijski službenici koji su preuzeli brodolomca te ga neozlijeđenoga prevezli na trajekt u Priznu u 20.30 sati, čime je ova akcija uspješno okončana.

>> Spašen američki brodolomac nakon više od 2 mjeseca na moru

>> Nijemcima tegljenje bilo skupo pa plutali do 23 sata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije