Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisavlje

Nisu izabrani članovi uprave HRT-a, kupuje se vrijeme do izbora

Josip Popovac
Antonio Bronić/Pixsell
20.07.2011.
u 14:40

Glasačima koji su glasovali protiv bio je cilj da se blokira funkcioniranje kuće, produži kaotično stanje i što više približi parlamentarnim izborima

Programsko vijeće i Nadzorni odbor HRT-a danas ipak nisu izabrali dva člana nove uprave HRT-a pa Josip Popovac do daljnjega nastavlja sam ravnati Prisavljem. Naime, Popovčev prijedlog da to budu Darije Vladimir Josić i Zoran Mihajlović, unatoč njihovim sjajnim predstavljanima i rezultatima koje su kao tim postigli u stabilizaciji poslovanja kuće, nije dobio potrebnih 11 glasova pa se natječaj ponavlja.

No, bilo je očito da je glasačima koji su glasovali protiv bio cilj da se i dalje blokira funkcioniranje kuće, produži kaotično stanje i tako što više približi parlamentarnim izborima. To se dalo iščitati iz rafalnih inzistiranja predsjednice Nadzornog odbora Silvije Luks i potpredsjednika Vijeća Milana Kujundžića da kandidati iznesu imena svojih kandidata za buduće glavne urednike radija i televizije te ravnatelje i rukovoditelje poslovnih jednica HRT-a. Oni su pak to u svojim odgovorima oštro odbacivali jer onda javni natječaji ne bi imali smisla.

No Popovac će nedvojbeno i na idućem izboru predložiti iste kandidate, a hoće li "nezadovoljnici“ dotad pronaći neke svoje, vidjet će se početkom rujna.

Također je bilo više nego očito da su im najsporniji bili budući glavni urednici, koji bi odgovarali političkim strukturama koje su ih i instalirale u PV i NO javne radiotelevizije, a sve to ispalo je samo kao manevar kako bi se dobilo još malo vremena za razmišljanje i pokušaje trgovine ususret parlamentarnim izborima. Indikativna je, naime, bila i rečenica Silvije Luks koja nam je u predahu uoči glasovanja rekla: „Pa ne mislite valjda da su sva ova pitanja kandidatima bila – moja?“

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije