Naslovnica Vijesti Zajedno 58 godina

Nismo dopustili da se projekti zaustave. To je naš uspjeh.

Za Ružu, projekt Zlata vrijedan, Hrvatsku kakvu trebamo... motiv su nam čitatelji. Večernjakove konferencije nisu pohvalili i prepoznali samo sudionici – hvalili su ih i čitatelji zbog kojih smo i krenuli u novi projekt
01. srpnja 2017. u 19:00 4 komentara 302 prikaza
Foto: Boris Ščitar/Večernji list, Goran Stanzl/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

U svojih 58 godina Večernji list oduvijek je znao prepoznati trenutak – onaj koji podrazumijeva pruzimanje glavne uloge za dobrobit svih naših čitatelja. I nas samih.

Dražen Klarić Riječ glavnog urednika Večernji je već 58 godina u službi svojih čitatelja, na strani istine i pravde

Treunutak u kojem je nužno odati priznanje za uloženi trud i rad naših poljoprivrednika, sjajnih i uspješnih djelatnika u medijskom, pjevačkom i glumačkom svijetu, priznanje najuspješnijim poduzetnicima, akademicima, profesorima, stručnjacima i to ne samo u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini. Zato smo i pokretali, organizirali i kroz godine održavali dodjele nagrada kroz naše već naveliko poznate projekte – Večernjakovu ružu, nagradu Zlata vrijedan, Domovnicu i Pečat, godišnji izbor stotinu najutjecajnijih ljudi, Osobu godine...

No ove smo godine odlučili pokrenuti novu – Večernjakovu mega konferenciju pod nazivom “Hrvatska kakvu trebamo”.
Sve to s jednostavnim ciljem – kako bismo, kao predstavnici i zagovornici naših čitatelja i sugrađana, odgovornima odaslali poruku da politička kriza kojoj smo svjedočili i kojoj svjedočimo nikako ne bi smjela biti opravdanje za zaustavljanje strateških društvenih procesa.
Zato smo prvi put krajem ožujka okupili državni vrh, oporbene čelnike, gospodarstvenike, sindikaliste i brojne druge stručnjake pa kroz deset izlaganja i sedam panela zajedno s njima pokušali ponuditi viziju održive i uspješne Hrvatske. Tako smo obuhvatili područja demografije, obrazovanja, nacionalne sigurnosti, poljoprivede, turizma, energetike, ekologije, brendiranja, političkog sustava i odnosa prema prošlosti i pokazali kolika je nužnost dijaloga u našem društvu. Logičan su tome nastavak bile i tematske konferencije “Hrvatske kakve trebamo” koje smo nastavili, i iz kojih već sadam nekoliko mjeseci kasnije, bilježimo prve rezultate – obrazovanje i kurikularna reforma napokon su dobili prioritet, pozornost kakvu zaslužuju i zaključak koji nije ostao samo na izrečenom – reforma obrazovanja mora se nastaviti i mora biti lišena politizacije. Tako se konačno cijeli proces pokrenuo nakon gotovo dvije godine izgubljena vremena. Večernji list tako je za trajanja svih konferencija koje će se nastaviti i dalje postavio jasan ultimatum: pogled unatrag i u prošla zbivanja i situacije služi nam isključivo radi jasnijeg pogleda u budućnost.

Osim obrazovanja i reforme školstva kao prioriteta, naglasak smo kroz konferencije stavili i na brendiranje Hrvatske s jasnom porukom: svih sastojaka za dobar brend imamo. Večernjakove konferencije nisu prepoznali i pohvalili samo sudionici, panelisti i političari – hvalili su ih i čitatelji i studenti. I to je bilo naše najveće priznanje – trud zbog kojeg smo i krenuli u novi projekt prepoznali su upravo oni koji su nam bili glavni motivatori.

Oslobođen Knin Prolistajte novinu Ponovno proživite onaj osjećaj od dana kada je oslobođen Knin! Hrvatska osvojila treće mjesto Povodom rođendana Dan kada su svi bili sretni što su Hrvati: Hrvatska osvojila treće mjesto u Francuskoj Umro dr. Franjo Tuđman Povodom rođendana Najvažnija izdanja Večernjeg lista: Umro dr. Franjo Tuđman
Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • Cavakul:

    Zašto brišu Hendrixa i tko to radi ?

  • Cavakul:

    Najviše projekata mora ići vezano uz KONOPLJU tj. zdravlje kao i tu- rizam - replika mlinova na Savi uz plutajuće hidrocentrale?

  • Cavakul:

    Oni koji imaju dužničku OBVEZU glade se percem po leđima a godina na izmaku.Meni broje dane ne plaćanja pa da budem gladan e neću!