Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bedekovčina

Nije vrijeme za zaduživanja ni avanture zbog stanja u državi

bedekovcina
Sabina Pušec/VLM
22.12.2011.
u 12:41

U proračunu je planirano milijun kuna za sufinanciranje izgradnje sportske dvorane u Brestovcu Orehovičkom

Općinsko vijeće Bedekovčine prihvatilo je proračun za iduću godinu kojim se planiraju ukupni prihodi i primici od 11,9 milijuna kuna. Najviše se prihoda planira od poreza, 7,4 milijuna, od županijskih, državnih te pomoći iz fondova planira se 1,8 milijuna kuna.

Dva najkritičnija klizišta

Što se tiče rashoda, za održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u proračunu je predviđeno 1,4 milijuna te će se iduće godine sanirati dva najkritičnija klizišta, u Orehovici i Židovnjaku, 500 tisuća namijenjeno je asfaltiranju nerazvrstanih cesta, a za opremanje i još neke troškove oko gradnje vrtića planirano je 1,3 milijuna kuna, milijun kuna planira se za sufinanciranje izgradnje sportske dvorane u Brestovcu Orehovičkom, a 100 tisuća za izradu projektne dokumentacije za prijavu projekata koji se financiraju iz fondova EU. Vijećnici su se složili da se dodatnih 35 tisuća kuna osigura za stipendije pa će općina Bedekovčina stipendirati 20 učenika i 20 studenata.

Na realnoj osnovi

– Iduća godina bit će teška, morali smo proračun planirati na nekoj realnoj osnovi, ponajprije smo vodili računa o socijali, a nije vrijeme za neka zaduživanja i avanture s obzirom na situaciju u državi – rekao je načelnik općine Bedekovčina Rajko Vidiček. Vijećnici su prihvatili i prvu izmjenu proračuna za ovu godinu. Planirani su prihodi od 11,6 milijuna kuna, a izmjenom su umanjeni za 28.130 kuna, dok se za 2,2 milijuna umanjuju sredstva prenesena iz prethodne godine. To znači da se umjesto raspoređenih sredstava u proračunu od 16,640.000 kuna izmjenom raspoređuju sredstva od 14,375.000 kuna. Podbacili su prihodi od poreza na dohodak, na promet, komunalnog doprinosa te pomoć Grada Zaboka za radove na uređenju groblja u Bedekovčini jer ih nije bilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije