Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ MINISTRA FILIPOVIĆA

'Ni DORH niti USKOK nisu izvor informacija Nacionalu'

Ministar Filipović: "Sporni ugovor potpisan je prije nego što sam došao u NO Ine"
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
09.09.2022.
u 11:25

Iako istraga, sukladno zakonskim odredbama, nije tajna nego nejavna, objavljivanje sadržaja provedenih dokaznih radnji tijekom istrage, kao i svaka objava neprovjerenih, netočnih i neslužbenih informacija, šteti probicima kaznenog postupka zbog čega se neće komentirati  razni napisi i spekulacije u vezi daljnjeg tijeka postupka, stoji u priopćenju USKOK-a

Nakon što je tjednik Nacional prije par dana objavio, pozivajući se na neimenovani izvor koji im je rekao da je tajnim mjerama praćenja uhićenog Inina direktora Damira Škugora snimljeno i više razgovora između njega i sadašnjeg ministra gospodarstva Davora Filipovića, oglasio se USKOK. Poručili su da ni DORH niti USKOK nisu izvor informacija Nacionalu.

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) zaprimili su više upita novinara vezano za navode objavljene u tjedniku Nacional koji se poziva na „visoki pravosudni izvor koji o tomu zbog prirode svoga posla može imati neposredna saznanja“.

Radi točnog informiranja javnosti ističemo da ni DORH niti USKOK nisu izvor informacija i navedeni tekst objavljen u tjedniku Nacional nije rezultat saznanja DORH-a ili USKOK-a.

Ponovno navodimo da, iako istraga, sukladno zakonskim odredbama, nije tajna nego nejavna, objavljivanje sadržaja provedenih dokaznih radnji tijekom istrage, kao i svaka objava neprovjerenih, netočnih i neslužbenih informacija, šteti probicima kaznenog postupka zbog čega se neće komentirati  razni napisi i spekulacije u vezi daljnjeg tijeka postupka", stoji u priopćenju USKOK-a.

Podsjetimo, prema Nacionalu, Škugor i Filipović razgovarali su o HEP-u i imenovanju Škugora u tu državnu tvrtku.  Ministar gospodarstva Davor Filipović demantirao je navode kako je razgovarao s uhićenim Ininim direktorom Damirom Škugorom.

"Nacional je u jednom broju napisao da sam promijenio frizera i da se šišam gdje i premijer, što je notorna laž, a i smiješno je. Nakon toga je objavljeno da imam posebnog savjetnika za medije, to se nije dogodilo. Na pitanje jesam li ikad telefonski razgovarao sa Škugorom rekao sam da nisam, da nikad nisam razmijenio poruku s njim, da nemam njegov broj i da ga poznajem površno. To je laž!", kazao je između ostalog Filipović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije