Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera oko Ine

Filipović o navodno snimljenim razgovorima: Nisam razgovarao sa Škugorom, nemam njegov broj

Zagreb: Ministar Filipović dao je izjavu medijima
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
06.09.2022.
u 12:35

Tjednik Nacional u današnjem broju pozvao se na neimenovani izvor koji im je rekao da je tajnim mjerama praćenja uhićenog Inina direktora Damira Škugora snimljeno i više razgovora između njega i sadašnjeg ministra gospodarstva Davora Filipovića

Ministar gospodarstva Davor Filipović demantirao je navode kako je razgovarao s uhićenim Ininim direktorom Damirom Škugorom.

– Nacional je u jednom broju napisao da sam promijenio frizera i da se šišam gdje i premijer, što je notorna laž, a i smiješno je. Nakon toga je objavljeno da imam posebnog savjetnika za medije, to se nije dogodilo. Na pitanje jesam li ikad telefonski razgovarao sa Škugorom rekao sam da nisam, da nikad nisam razmijenio poruku s njim, da nemam njegov broj i da ga poznajem površno. To je laž! – kazao je Filipović na presici koju je danas sazvao te dodao:

– Cijela ova afera s Inom počela se događati sredinom 2020. Ugovor OMS-a i Ine dogodio se 19. listopada 2021. godine. Ja sam imenovan u Inu 18. prosinca, dva mjeseca nakon potpisa tog ugovora. Prema tome, nikako ne mogu biti vezan sa svim ovim što se događalo. Nekorektno je da me se pokušava uokviriti u tu aferu s kojom nemam veze.

Ponovo je  upitan je li sa Škugorom razgovarao oči u oči te hoće li tužiti Nacional?

– Ja nisam tužio nijedan medij. Neću ga tužiti ni sada. A to što sam s nekim razgovarao na nekom skupu, s nekim koga sam površno poznavao, to neću komentirati, to vodi u dodatne laži. Nikad nisam razgovarao s njim telefonski – kazao je ministar.

Naglasio je kako traži kolektivnu odgovornost uprave Ine.

– Nitko ne spominje one koji vode glavnu riječ u Ini, a to su Mađari. Tražimo kolektivnu odgovornost uprave, o svemu ću vas pravovremeno izvijestiti. Tražit ću smjenu cijele uprave, i mađarskih predstavnika i naših. Sutra je razgovor na koji dolaze predstavnici MOL-a, Ministarstva, gdje ćemo otvoriti sve teme. Ovakav način upravljanja više nije moguć. Svima je u interesu postaviti korporativno upravljanje na zdrave noge – rekao je Filipović.

Podsjetimo, tjednik Nacional u današnjem broju pozvao se na neimenovani izvor koji im je rekao da je tajnim mjerama praćenja uhićenog Inina direktora Damira Škugora snimljeno i više razgovora između njega i sadašnjeg ministra gospodarstva Davora Filipovića.

Prema Nacionalu, razgovarali su o HEP-u i imenovanju Škugora u tu državnu tvrtku. Škugor je do ovog vikenda bio član zagrebačkog HDZ-a, kao i Filipović. Međutim, 24sata pišu kako nije točna informacija da su snimljeni i razgovori Filipovića i Škugora te da im je to neslužbeno potvrdio upućeni sugovornik iz DORH-a.

Video: Ivošević tvrdi da je nasilni susjed zlostavljao tvoju ženu

Ključne riječi

Komentara 42

DU
Deleted user
12:56 06.09.2022.

Svi valjda misle da možda mogu još nešto promijeniti, nagoditi se i sl. Međutim, temeljno je, kao ministar Vlade RH, ako smatra da su iznesene laži o njemu u javnosti, ne da bi trebao nego bi istog časa morao tužiti taj tjednik. To bi mu bila dužnost i to sa prioritetom. Naravno, ako je u pitanju prva rečenica, onda ništa.

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
12:38 06.09.2022.

Nacionalov izvor kaže da je u pitanju ministar gospodarstva. A oni su shvatili da je ovaj. Ako nije ovaj onda je onaj drugi što je svako malo kod frizera.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
17:53 06.09.2022.

Filipović puno fin, nezna odbrusiti. Covjece ovo je Balkan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije