Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada predložila razrješenje

Otpremnine članova Uprave Ine poslovna su tajna

Zagreb: Upravna zgrada Ine
Igor Kralj/PIXSELL
08.09.2022.
u 19:27

Na pitanja o izdašnim otpremninama koje čekaju hrvatske članove Barbaru Dorić, Niku Dalića i Darka Markotića jer nisu podnijeli ostavke, unatoč poruci premijera Andreja Plenkovića da Uprava više ne uživa povjerenje Vlade, ministar Filipović odgovara da ne može iznositi detalje njihovih ugovora s Inom jer riječ je o poslovnoj tajni

Kako je i najavljeno, Vlada je danas na zatvorenoj sjednici Nadzornom odboru Ine predložila razrješenje hrvatskih članova Uprave te kompanije. Dan prije ostavku je, podsjetimo, podnio predsjednik Uprave Sándor Fasimon. Njegova je ostavka usljedila nakon izbijanja megaafere s malverzacijama u prodaji plina u kojoj je, po tvrdnjama USKOK-a, Ina oštećena za više od milijardu kuna.

O Vladinoj odluci novinare je nakon sjednice izvijestio ministar gospodarstva Davor Filipović, poručujući da Vlada očekuje ostavku i preostalih članova Uprave, onih koje je imenovala mađarska strana, te naglasivši kako vjeruje da će se situacija i razviti u tom smjeru. Na pitanja o izdašnim otpremninama koje čekaju hrvatske članove Barbaru Dorić, Niku Dalića i Darka Markotića jer nisu podnijeli ostavke, unatoč poruci premijera Andreja Plenkovića da Uprava više ne uživa povjerenje Vlade, ministar Filipović odgovara da ne može iznositi detalje njihovih ugovora s Inom jer riječ je o poslovnoj tajni.

– Što se tiče otpremnina, oni imaju regulirane ugovore s Inom, to je sfera poslovne tajne. Nadam se da se nećete ljutiti, ali to je nešto što osobno ne mogu iznijeti, to morate pitati njih – rekao je ministar.

Iz Ine su nam, pak, prije toga neslužbeno potvrdili kako ni Fasimon ni drugi članovi Uprave nemaju pravo na otpremnine jer su zaposlenici MOL-a, a to će ostati i dalje. 

 

Ključne riječi

Komentara 7

OV
ovcalila
20:24 08.09.2022.

Pa zar za njih nevrijedi zakon o otpremninama oni su oštetili kompaniju zato odlaze i nemaju pravo na otpremninu kakve tajne ugovor imaju, ako postoje tajni ugovori šta radi uskok.

MA
maximinimax
19:43 08.09.2022.

E u onoj zajedničkoj državi znalo se kako s takvima, ponekad mi fali

Avatar Hazl113
Hazl113
22:07 09.09.2022.

Zašto bi bila poslovna tajna. 800-1500 tisuća kuna i vjerojatno im ostaje auto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije