Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEDENa KIŠa

Nevrijeme u Kini: Od pothlađenosti u ultramaratonu preminuo 21 trkač

Rescue workers work at the site of the accident where extreme cold weather killed participants of an 100-km ultramarathon race in Baiyin
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.05.2021.
u 17:04

Trka je krenula u 9 sati, a neki su u utrku krenuli samo s kratkim hlačama i majcama kratkih rukava

U ultramaratonu u sjevernozapadnoj Kini 21 trkača umrlo je od posljedica smrzavanja, prenosi BBC, dok je za ostalih 151 potvrđeno da su na sigurnom, no osmero njih je ozlijeđeno.

U subotu je područje Yellow River Stone šume pogodila ledena kiša i jaki vjetar, zbog čega je 172 trkača, koji su sudjelovali u utrci na 100 kilometara, nestalo. Oko 1.200 djelatnika spasilačkih službi krenule su u potragu, a nakon dolaska na mjesto, 21 trkač pronađen je mrtav. 

Trka je krenula u 9 sati, a neki su u utrku krenuli samo s kratkim hlačama i majcama kratkih rukava. Iako su preživjeli kazali kako vrijeme nije bilo ništa ekstremnije od onoga što su već doživjeli, mnogi od njih poginuli su od posljedica pothlađenosti. 

Oko tri sata nakon početka utrke, nevrijeme je zahvatilo područje na kojem se odvijala trka, a neki su se i zaustavili kada su vidjeli što se događa. 

Rescue workers work at the site of the accident where extreme cold weather killed participants of an 100-km ultramarathon race in Baiyin Rescue workers work at the site where extreme cold weather killed participants of an 100-km ultramarathon race in Baiyin, Gansu province, China May 22, 2021. Picture taken May 22, 2021. cnsphoto via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT. STRINGER
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Kiša je bila sve jača i jača, kazala je jedna od natjecateljica koja se vratila natrag u hotel nakon 24. kilometra. 

Kineski mediji prenose kako je javnost nakon ovog događaja ogorčena vladom Baiyin zbog nedostatka kvalitetne organizacije. 


 
- Kao organizator ove trke, puni smo krivnje i žaljenja. Izražavamo duboku sućut svim obiteljima žrtava i onih koji su ozlijeđeni, kazao je gradonačelnik Baiyina Zhang Xuchen.  

 

VIDEO Skandal u austrijskoj bolnici: Pacijentu amputirali pogrešnu nogu

Komentara 3

Avatar Tombstone
Tombstone
17:39 23.05.2021.

Pa govorimo o Kini. Javnost tamo ne smije biti ogorcena, jer ih vlada odmah pregazi tenkovima. Ovi smrznuti bit ce proglaseni herojima, oni koji su odustali bit ce kaznjeni i nestati ce. Nista novo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije