Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE PRIJETI

Ne uspijevaju ugasiti požar kod Kistanja: Na terenu 300 gasitelja

Požar - Kistanje
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/4
04.08.2017.
u 09:59

Kod mjesta Kistanje trenutno su na terenu 124 gasitelja s 37 vozila

Požar na području Kistanja koji je planuo u utorak još nije lokaliziran niti ugašen. Kod mjesta Kistanje trenutno su na terenu 124 gasitelja s 37 vozila, izvijestio je u petak ujutro Centar 112 Šibensko-kninske županije iz kojeg navode i kako su na širem području Kistanja aktivna tri požara koje gasi gotovo 300 gasitelja iz cijele Hrvatske.

Uz vatrogasce iz Šibensko-kninske županije, požar kod Kistanja gase i oni iz Ličko-senjske županije, Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačke županije, Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba te 50 pripadnika Hrvatske vojske. 

U četvrtak su na požarištu djelovala i dva kanadera te tri airtractora koji su povremeno djelovali i na požaru u Promini. Procijenjena opožarena površina je 2000 hektara od čega se dio nalazi u NP Krka.

Požar - Kistanje
1/23

Požar u zaseoku Krnete, također na području Kistanja, koji je planuo u srijedu popodne, također još nije lokaliziran niti ugašen. Opožarena površina je oko 113 hektara, a trenutno su na požaru vatrogasci Grada Zagreba s 27 vatrogasaca i pet vozila. 

Kako su izvijestili iz Centra 112, nije ugašen ni požar na području Zelići-Ljubač.

Tamo je trenutno na terenu 47 gasitelja s 14 vozila, među njima i 17 vatrogasaca iz Primorsko-goranske županije te  25 pripadnika Hrvatske vojske. Povremeno su na požarištu tijekom dana djelovale zračne snage s požarišta u Kistanjama. 

Dva kanadera gase požar na Dinari

Iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) izvijestili su kako su kanaderi i tijekom jučerašnjeg dana bili angažirani na gašenju prostrane vatrene fronte na Dinari.

Pomogli su i u gašenju požara kod Ljubuškog u Bosni i Hercegovini, nakon što je Vlada RH donijela Odluku o uporabi Oružanih snaga RH u svrhu pružanja humanitarne pomoći Bosni i Hercegovini radi gašenja požara. 

Kanaderi su na požarište kod Ljubuškog ukupno izbacili oko 120 tona vode u sedam sati naleta, a u bazu u Zemuniku vratili su se sinoć oko 21 sat.

Požar - Kistanje
1/27

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 153 požara: 58 u Šibensko-kninskoj, 50 u Splitsko-dalmatinskoj, 34 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji.

Zračne snage za to su vrijeme ostvarile oko 1300 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 40 000 tona vode te je prevezeno 213 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
kruti190
11:03 04.08.2017.

svala čast pilotima kanadera,to su vrhunski maheri!!!

NA
nastavak
10:09 04.08.2017.

Politika i ništa drugo! Nekom trebaju građevinske parcele. Možda nešto više o tome zna ministar graditeljstva, ministar državne imovine kao i Plenković.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije