Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obitelj vukić:

'Ne izlazimo iz kuće, pokuca li itko, odmah zovemo policiju'

obitelj vukić (1)
Dino Stanin/PIXSELL
28.11.2012.
u 11:41

Danas istječe rok od 20 dana koji je Blaž Sotlar dao obitelji Vukić da se mirno iseli iz kuće

– Mi iz kuće nećemo izaći jer je Blaž Sotlar, vlasnik Boškarija gradnje, koji je na javnoj dražbi kupio našu kuću i pokrenuo postupak deložacije, još u veljači kuću prodao drugoj osobi – rekla nam je jutros Tina Vukić-Karađole te najavila da će, pokuca li netko danas na njihova vrata, odmah zvati policiju. Tvrdi, cijeli je postupak nelegalan, a odvjetnik Zvonimir Hodak rekao im je da ih Sotlar, budući da više nije vlasnik sporne nekretnine, nema pravo izbaciti iz kuće, a nova vlasnica, slovenska državljanka Urška Kos, deložaciju mora zatražiti sudskim putem.

Danas, inače, istječe rok od 20 dana koji je Blaž Sotlar dao obitelji Vukić da se mirno iseli iz kuće nakon deložacije 8. studenoga koju je osiguravalo 50-ak interventnih policajaca. Za Općinski sud u Zadru, koji je proveo deložaciju, cijeli je slučaj zatvoren.

– Obitelj Vukić, koristeći medije, senzibilizirala je javnost slanjem negativne poruke, odnosno pozivanjem na nepoštivanje pravomoćnih sudskih odluka. Postupak je proveden u skladu s odredbama Ovršnog zakona, a u radu suda nije bilo nepravilnosti – istaknula je glasnogovornica suda Katarina Zdunić.

Osim toga, Općinski sud osvrnuo se i na izjave odvjetnika Zvonimira Hodaka "koji također zakonitost rada suda dovodi u pitanje na način neprimjeren čak i njegovoj funkciji u konkretnom slučaju budući da postoje načini kojima bi se punomoćnik trebao skrbiti o pravima svojih stranaka, a koji nikako ne bi trebali uključivati medijsko ocrnjivanje rada sudaca i sudova pa posljedično i rada cjelokupnog pravosuđa“.

Komentara 5

VI
vidum
17:01 28.11.2012.

Dotičnu obitelj ne poznajem, ali ni od koga nisam čuo ništa dobro o njima.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
11:59 28.11.2012.

Ma gdje ćete odmah zvati policiju....zar vas nije zadnji put baš policija nosila van?

CR
CrniP
13:19 28.11.2012.

Mene interesira kakvo je pak pravo bivšeg vlasnika (koji je neprijeporno vlasnik, te koji je od SUDA kupio nekretninu kako bi se podmirio dug Vukićevih), koji je platio 40 000 EUR Republici Hrvatskoj, a RH mu 4 godine nije osigurala posjed?!? Zar vlasnik svoje ne može niti prodati? A novi vlasnik mora pak ponovo čekati 4 godine da država iseli one koji su djedovinu dali na hipoteku, pa im je drugi platio dug? Hoće li Vukićevi platiti stanarinu za 8 godina? Jel to pravda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije