Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oko 15 sati

Nakon Gračaca potres zatresao i Zagreb: 'Kao detonacija', 'Ovakvu tutnjavu još nisam osjetio'

Potres u Zagrebu
Foto: EMSC
20.09.2020.
u 15:34

Prema podacima EMSC-a, potres je bio jačine 1,5 prema Richteru

Nakon potresa s epicentrom kod Gračaca koji je oko 13 sati zatresao zadarsko područje, oko 15 se sati ponovno osjetio potres u Zagrebu

Prema podacima EMSC-a, potres je bio jačine 1,5 prema Richteru. Njegov je epicentar zabilježen na dubini od jednog kilometra te oko 10 kilometara sjeverozapadno od Zagreba. 

Podrhtavanje se osjetilo u Zagrebu i njegovoj okolici, no mnogo je građana potres prepoznalo po zvuku.

"Kao detonacija, samo zvuk. Iako ovdje, od svih 1000 i nešto potresa, skoro sve smo osjetili", poručuju iz Gračana. Zvuk potresa čulo je i mnogo Zagrepčana koji su ga opisali kao tutanj koji je trajao nekoliko sekundi.  

"Pravi nedjeljni da se razbudiš nakon ručka", "Ovakvu tutnjavu još nisam osjetio. Kratko zatreslo, ali je tutnjava bila grda i duža", još su neki od komentara na današnji potres u Zagrebu. 

Raniji je potres na zadarskom području zabilježen na dubini od oko 10 kilometara, a magnituda je bila 4,2 prema Richteru

Ključne riječi

Komentara 41

Avatar Оѕvetnik Еrnesta Fulira
Оѕvetnik Еrnesta Fulira
17:13 20.09.2020.

Niste normalni. Sve sto je ispod 3,5 po Richteru ne zasluzuje naslov u novinama. Vise se tresu podovi u starijim zgradama u Ilici kad prodje 11-ica, nego ovo...

DU
Deleted user
17:51 20.09.2020.

1,5 se ni ne osjeti... Kada tramvaj projde Vlaškom, više se trese...

TO
tor
19:06 20.09.2020.

treba narod držati u histeriji, potres, corona, hdz, sdp. pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije