Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najljepši advent u Arena centru

advent u Arena centru
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/14
15.01.2018.
u 11:23

Da bi blagdansko vrijeme ostalo u nezaboravnom sjećanju tijekom prosinca u Arena centru održana su brojna događanja u kojima su podjednako uživala djeca i roditelji

Da bi blagdansko vrijeme svima ostalo u najljepšem mogućem sjećanju pobrinuli su se Arena centar i Večernji list koji su tijekom prosinca u Areni organizirali pregršt aktivnosti. Prvi adventski vikend bio je namijenjen najmlađima i njihovom druženju s Djedom Božićnjakom iz igraonice Carpyland. Osim što su mu mališani mogli otkriti svoje želje te šapnuti jesu li ove godine bili dovoljno dobri, bila je to prilika i za stvaranje lijepih uspomena jer su se s Djedicom mogli i fotografirati.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bogat program tog dana uključivao je i radionice kreiranja tradicionalnih božićnih ukrasa te čestitki, u organizaciji Muzeja grada Zagreba (MGZ), na kojima su uz pomoć ljepila, škara, šljokica i šarenog papira nastajala prava umjetnička djela. "Tijekom adventa organiziramo brojne aktivnosti, ponajprije za djecu, kojoj pomažemo pri izradi ukrasa i osiguravamo im sav potreban materijal, pa nam se mogu pridružiti noseći sa sobom samo svoju maštu", istaknula je muzejska pedagoginja Marija Sabolić.

Održano je čak i natjecanje u kićenju božićnog drvca gdje su najkreativnija rješenja osvojila zanimljive nagrade. Prvo mjesto nosilo je bon Arena Centra od 250 kuna i šest mjeseci pretplate na Večernji list, što je osvojila Jelena Klobučarić, dok su utješne nagrade bile dvije tromjesečne pretplate i ukrasni materijal Silvija stila. Ta je tvrtka osigurala velik broj ukrasa koji su se ondje koristili, a cijelo su vrijeme savjetima i sugestijama pomagali ukrašavanje jelki. Osim o trendovima u kićenju, vlasnik Silvija stila Robert Jug napomenuo je ponešto i o sigurnosti. "Sve se više ide na jednobojne varijante nego na šarene, a iz sigurnosnih i estetskih razloga preporučio bih i korištenje LED lampica. Opreza u ovo blagdansko vrijeme nikad dosta", poručio je.

Foto: Filip Kos/PIXSELL/Ilustracija

Na blagdan Sv. Nikole Božićni kutak Arena centra ponovno je donio druženje i fotografiranje s Djedom Božićnjakom, predstavu posvećenu sv. Nikoli te priliku da djeca izradom čizmica za bor ponovno pokažu vlastitu kreativnost. "Rad s djecom zanimljiv je i poticajan, njihova mašta uvijek dođe do izražaja što su pokazala danas i na predstavi i radionici", istaknula je tom prilikom animatorica Maja Drakulić iz dječje igraonice Carpyland. Mame su se, pak, vikenda natjecale u ukrašavanju božićnih kolačića i to uz asistenciju poznate food blogerice Andree Cukrov tog koja stoji iza bloga Cukar.

Ona je predstavila spoj tradicije i moderne dekoracije te istaknula da je apsolutni hit ove godine bijela boja uz različite jestive perlice i bisere. Prema mišljenju stručnog žirija, najuspješnija u dekoriranju kolačića bila je gospođa Marijana iz Siska jer je spojila tradicionalno i moderno uz dašak elegancije. "Uživam u dekoriranju kolača i ovo je bilo nezaboravno iskustvo", komentirala je gospođa Marijana svoju pobjedu, a u Sisak se vratila s bonom od 250 kuna Arena centra, šestomjesečnom pretplatom na Večernji list te darovnim paketom Dr. Oetkera.

Foto: Filip Kos/PIXSELL/Ilustracija

Treći blagdanski izazov u Areni bio je posvećen modi i ukrasima. Naime, u jutarnjim su satima, uz pomoć animatora iz igraonice Carpyland najmlađi ponovno, a kako i priliči tom dobu godine, izrađivala ukrase te se okušali u oblikovanju s Jumping Clay glinom. "Djeca vole Jumping clay jer se lako oblikuje, brzo suši, a može se i više puta ponovno koristiti", objasnio je animator Josip Šuto. Poslijepodne je Djedica svoj kutak nakratko posudio za održavanje modnog natjecanja u stiliziranju novogodišnjih kombinacija. Tri natjecateljice koje su odabrali Večernji list i Magazin DIVA trebale su složiti dvije kombinacije pri čemu su za prvu imale pola sata, no za drugu samo dvije minute pa su trebale pokazati i snalažljivost. Na kraju je modni dvojac koji stoji iza poznatog brenda ELFS odabrao pobjednicu.

"Nisam očekivala pobjedu, samo sam odabrala ono u čemu bih se osjećala najugodnije. Treba znati nositi odjeću koju odabereš", zaključila je mlada majka Sara Krajačić čija je glamurozna ideja na kraju bila najbolja te je osvojila Arenin bon od 250 kuna, poklon-paket ELFS-a i šestomjesečnu pretplatu na Večernji list. Pobjedu, kazala je, nije očekivala, ali čini se da joj je u odabiru kombinacije očito dobro došla pomoć jednogodišnjeg sina Lukasa koji joj je bio podrška. Dizajneri Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica iz ELFS-a poprilično su bili zadovoljni natjecanjem dok je njihov savjet za predstojeću novogodišnju noć glasio - "Šljokice, šljokice i još šljokica".

Foto: Filip Kos/PIXSELL/Ilustracija

Posljednjeg vikenda ovog najčarobnijeg dijela godine posjetitelji Arena Centra okušali su se u kićenju blagdanskog stola za što su, naravno, bili i prikladno nagrađeni. Kako se pokazalo, kombinacija zelene i crvene boje klasika je koja se ne napušta, a za ugodnu se atmosferu toga dana pobrinula i poznata hrvatska pjevačica i lice s televizijskih ekrana Renata Končić Minea. Najkreativnija u uređenju blagdanskog stola bila je gospođa Rozalija iz Velike Gorice, a za svoj je uradak nagrađena sa šest mjeseci pretplate na Večernji list, poklon bonom Arena centra u iznosu od 250 kuna te poklon – paketom Večernjeg.

K tome su izvučeni i dobitnici velike nagradne igre Arena centra i Večernjeg lista Uz Večernji list i Arena Centar do najboljeg božićnog shoppinga u sklopu koje se moglo osvojiti bonove od tisuću i tri tisuće kuna. Sve nagrade podijeljene ovog prosinca zasigurno su olakšale božićni shopping, dok su savjeti i u skladu s njima u Areni napravljeni ukrasi uljepšali brojne hrvatske domove.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije