Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Predsjednički izbori

Načelnik Prnjavora: Neka Milanović dođe u posjet, bit ćemo dobri domaćini

- Poručio bih Milanoviću neka dođe u Prnjavor i da se uvjeri da je to lokalna zajednica u kojoj je život svih konstitutivnih naroda i 13 nacionalnih manjina na visokom nivou, a i razvoj same lokalne zajednice - rekao je 39-godišnji Darko Tomaš
15. prosinca 2019. u 20:59 79 komentara 26620 prikaza
Darko Tomaš
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL/VL
Pogledajte galeriju 1/3

Zoranu Milanoviću, kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske i bivšem premijeru, opet je na jeziku - Prnjavor. Reagirajući na kritike na svoj konzultantski rad protukandidatima Kolindi Grabar-Kitarović i Miroslavu Škori poručio je da "mogu ići savjetovati u Prnjavor". Još 2015. godine, uoči tadašnjih izbora, poručio je: "Mi nismo Prnjavor, neka se nitko ne uvrijedi, mi ne slavimo cajke, mi ih suzbijamo i to će biti dio našeg programa". Tada je, naime, HDZ optužio da su prepisali program jednog političara iz tog grada na sjeveru BiH. 

Zoran je u kampanji bez žurbe. Razgovara sa svakim koga sretne, u malim mjestima ne održava skupove, već popije kavu, podruži se, raspita za probleme. Pristupačan je BITKA U PROVINCIJI Kolinda vs. Milanović: 'Još je ljepši uživo nego na TV-u, a ona je tak’ ljubazna!'

I tada su iz ovog grada osudili Milanovićeve izjave, a ovaj put za komentar smo se obratili načelniku općine Prnjavor Darku Tomašu, koji je, kao i Milanović, u socijaldemokratskoj stranci (Savez nezavisnih socijaldemokrata, čiji je predsjednik Milorad Dodik).

- Poručio bih Milanoviću neka dođe u Prnjavor i da se uvjeri da je to lokalna zajednica u kojoj je život svih konstitutivnih naroda i 13 nacionalnih manjina na visokom nivou, a i razvoj same lokalne zajednice - rekao je 39-godišnji Tomaš.

- Bit ćemo dobri domaćini da mu pokažemo gostoprimstvo - dodaje.

Ankica Mamić Ankica Mamić: VIDEO 'Dario Juričan ima najbolju kampanju, vodećim kandidatima kao da se ne da'

Tomaš je inače diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci, gdje je 2016. godine i doktorirao. Za načelnika Prnjavora biran je 2008. i 2016.

VIDEO Sučeljavanje Ivan Anušić, Mate Mijić i Dražen Dizdar - Anušić: Škoro je trebao biti ovdje '91. Mijić: Je li i Dražen Petrović trebao?

Smatra da Milanović ne bi trebao tako govoriti o mjestu u kojem, kako kaže, nikad nije bio.

- Pozivam Milanovića da dođe, da posjeti Prnjavor. Vjerujem da tada neće Prnjavor koristiti u negativnom kontekstu - zaključio je Tomaš.

Logotip IZBORI 2019 | Autor :

Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom