Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba pomoć

Na Tigija su pucali iz puške, ali on i dalje vjeruje ljudima

Foto: Privatni album
1/13
09.10.2017.
u 21:24

Dvogodišnji pas trpi bolove, na ozlijeđenu nogu ne može se ni osloniti, a jedini spas je operacija za koju volonterka koja ga je spasila nema novca

Ima tek dvije godine, pokušali su ga ubiti, noga mu je teško ozlijeđena pa ne može stati na nju, ali Tigi se i dalje veseli životu.

Iz jednog slavonskog sela spašen je u posljednji tren, zajedno sa svoja tri šteneta. Njihova mama nije preživjela ljudsku ruku pa se Tigi  brinuo za njih na livadi na kojoj su spavali. Sad su na sigurnom, ali ih svejedno ne ispušta iz vida.

– Tigi je dobar tata, igra se s njima, malo i potrči ali zbog noge brzo odustane. Veseli se svakom čovjeku koji dođe kod nas bez obzira na to što mu se dogodilo. Mislili smo da je ozljeda od udarca auta, ali je rentgen pokazao da je Tigi još jedna žrtva lovačke puške – kaže nam Ana Vučković, kod koje je ova mala obitelj privremeno smještena. S njima je u Zagreb stigla i kujica koja im se pridružila na livadi i pomogla Tigiju u brizi za malene. Dobila je ime Nela.

Onaj tko je gađao Tigija očito je imao namjeru ubiti ga, ali u tome na svu sreću nije uspio. No, desna noga doslovno mu je raznesena, i zglob i kosti. Jedino rješenje da se ona spasi je operacija. Ozljeda je nastala prije više od mjesec dana i pas cijelo vrijeme trpi bolove.

– Druga opcija je amputacija noge, ali kako mladog psa koji je tek počeo živjeti osuditi na život bez noge – kaže A. Vučković. Vremena nemaju baš puno, a ono što nedostaje za operaciju je novac. Cijena fiksatora koji će spasiti nogu je 11.000 kuna. Volonterka to ne može sama platiti, pomoći joj možete donacijom na račun HR6623400093219650104 ili paypal ekipavuckici@gmail.com.

 

Ključne riječi

Komentara 3

NV
NV
23:09 09.10.2017.

Bolesna država.

Avatar arhaika
arhaika
00:13 10.10.2017.

podrska. uplatit cu.

CE
centirion
02:04 10.10.2017.

Hrvatska Država ugnjetava i iseljava svoj vlastiti narod! I nije ih briga što će nas kroz 30 godina potpuno nestati! Važno im je da samo napune svoje džepove! Bit čemo raseljeni po cijelom svijetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije