Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija obavila posao

Priveden 78-godišnjak koji je ubio i ranio pse u Kninu

Foto: Privatni album
1/5
19.09.2017.
u 20:15

Ubijene pse Kninjanin je bacio u potok, a u njegovoj kući pronađeni su pištolj, dvije automatske puške i 1437 komada streljiva

Volonteri kninske udruge Berta već drugi dan brinu se o haskiju Wolfu kojeg je, u namjeri da ga usmrti, teško ozlijedio 78-godišnji Kninjanin.

– Veselio se kad nas je vidio, malo smo se i šetali, ali brine nas što neće jesti. Vjerojatno ga sve boli jer je izudaran. Ponovno je bio na infuziji, a sutra idemo u Šibenik pa ćemo valjda znati od čega su rane po njegovom tijelu – kaže nam Gordana Gambiroža, volonterka udruge.

Drugi ima vlasnika

Iako nisu odustali od potrage za drugim ranjenim psom, prema informacijama do kojih su došli vjeruju da je njega zbrinuo vlasnik. Nadali su se da će i on biti svjedok u prijavi protiv počinitelja ovog zlostavljanja, no, doznaju da on to ne želi. Ubijene pse nisu uspjeli vidjeti, a rečeno im je da su u takvom stanju da ih se ni ne može prepoznati.

Za to vrijeme, kako kažu u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, u Policijskoj postaji Knin završeno je kriminalističko istraživanje nad 78-godišnjakom koji je osumnjičen za ubijanje ili mučenje životinja i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

– Utvrđeno je da je osumnjičeni 17. rujna oko 9 sati u Kninu čuo lavež pasa u svom kokošinjcu. Zatekao je u njemu četiri psa, koji su već zaklali 17 komada peradi. Iz vatrenog oružja pucao je u pse, ubio je dva psa nepoznatog vlasnika te ranio dva psa koji imaju vlasnike. Ubijene pse bacio je u obližnji potok – piše između ostalog u policijskom izvješću.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, a prema sudskom nalogu, pretražena je i kuća osumnjičenika. On sam policiji je predao jedan pištolj, dvije automatske puške i ukupno 1437 komada streljiva, od čega 1160 komada puščanog i 247 pištoljskog streljiva. Za držalje oružja i streljiva nije imao dozvolu. Kninjanina je policija zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja prijavila Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a do nastavka kaznenog postupka predan je pritvorskom nadzorniku. Zbog neovlaštenog posjedovanja oružja gonit će ga prekršajno.

Prijavljeni prekršajno

Optužni prijedlozi Prekršajnom sudu bit će podignuti i protiv 22-godišnjaka i 50-godišnjaka čiji su psi bili u kokošinjcu i koje je 78-godišnjak ranio. Vlasnike pasa policija će prijaviti jer nisu vodili brigu o svojim psima, a oni su bez nadzora bili prijetnja ljudima i njihovoj imovini.

Dok je policija provodila istragu, na poziv upomoć volonterima odazvali su se brojni sugrađani i ljudi iz cijele Hrvatske. Uključio se i Škafić u kojem su ljubimcima širom otvorena vrata. Za nadolazeći vikend organiziraju akciju prikupljanja pomoći udruzi koja se uz Wolfa brine za još 30-ak napuštenih životinja.

– Pomažu nam često, a puno nam znači i podrška našeg gradonačelnika. Već smo pronašli moguće lokacije za sklonište, a uskoro idemo i na dogovor – rekla nam je G. Gambiroža.

Ključne riječi

Komentara 8

WI
Witman
21:11 19.09.2017.

Lojalni građanin

OK
okvarbudovič
09:45 20.09.2017.

ocito đukele nisu bas imale srece.

OK
okvarbudovič
13:13 20.09.2017.

otisli su,a da sarmu probsli nisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije