Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJEČANIN KAŽNJEN ZA RAD U 'FUŠU'

Na Facebooku objavio da sastavlja namještaj, a onda ga je nazvao inspektor. Evo koliku je kaznu dobio

Osijek: Svečano otvorenje novouređene zgrade Županijskog suda
Davor Javorovic/PIXSELL
17.02.2022.
u 12:41

Osječanin je na Marketplaceu objavio da sastavlja namještaj, a za to nije imao registriran obrt. Nije očekivao da oglase čitaju i inspektori...

Jedan je Osječanin (41) kažnjen nepravomoćno s 1500 kuna jer je na Facebooku, odnosno Marketplaceu, prošle godine nudio stolarske usluge za koje nema prijavljen obrt. 

Nakon što je objavio oglas, na njega se javio tržišni inspektor. 

Općinski sud u Osijeku nepravomoćno ga je proglasio krivim zbog prekršaja iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti jer je 8. rujna 2021. preko Facebooka na oglasnim stranicama za trgovinu Marketplace – montaža namještaja oglasio djelatnost uslužne montaže namještaja i postavljanja laminata, koja je prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti razvrstana u skupinu 43.32 – ugradnja stolarije, a da djelatnost nije registrirao kod nadležnog tijela ili prijavio poreznim tijelima, piše Glas Slavonije

Osječanin je zanijekao krivnju navevši u obrani da prekršaj nije počinio jer nije kao fizička osoba oglašavao obavljanje djelatnosti uslužne montaže namještaja i postavljanja laminata. Pravdao se da je stavio oglas koji je glasio: ''Montaža namještaja, postavljanje laminata za stare, nemoćne i invalide bez naknade.'' 

Napomenuo je da je na fotografiji s Facebooka navedeno da montaža namještaja stoji 100 kuna, no on u oglas nije stavio cijenu, a niti je u njegovu oglasu pisalo "cijena po dogovoru", no bio je naveden njegov broj mobitela. Fotografija u oglasu je fotografija koju je imao iz obiteljskog stana. Ujedno je tvrdio da je opisani oglas za koji ga se tereti u međuvremenu maknuo s interneta jer nije bio siguran smije li oglašavati besplatno pružanje pomoći.

Međutim, tržišni inspektor tvrdi drukčije. Kazao je kako je u glasu bio naveden okrivljenikov broj te je pisalo ''montaža namještaja kupljenog u Lesnini, Primi, Emmezeti, Ikei, može i dostava kupljenog, postavljanje laminata, cijena po dogovoru''.  Inspektor je rekao i kako je nazvao na broj mobitela iz oglasa i da se na njega javio okrivljeni Osječanin te kako je naknadno s njim razgovarao i na osnovi navedenog utvrdio da se oglašava za djelatnost ugradnje stolarije, a da za to nije registriran.

Ključne riječi

Komentara 19

TM
trade_mark
13:34 17.02.2022.

...za to vrijeme josip đakić prima naknadu za odvojen život od rastavljene žene i djece koja imaju 24, 26, 35 i 37 godina. hrvatska, raj na zemlji.

Avatar Mudlin
Mudlin
13:48 17.02.2022.

Pa naravno da takve treba kažnjavati, pa i one kaj pjevaju Bečarac, one kaj govore o trulim jajima. Ne budu valjda kažnjavali one kaj su popalili brda poduzeća, kaj dodjeljuju poslove uz milijunske provizijice... Ne, ne, ove ni slučajno.

DU
Deleted user
14:00 17.02.2022.

Dobro sam upoznao tržišne inspektore , dok sam (pre) prodavao lubenice bez ikakve dozvole obrta ili slično. Oko 8. godina dok mi se još isplatilo. Možeš im pljunuti u lice , a oni će reći da pada kiša , samo plati dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije