Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROŠKOVI POTRAGE

Cijena lažne prijave u Njemačkoj: Sakrili sina pa prijavili njegov nestanak. Moraju platiti skoro 20.000 eura

Hamburg police search school after report of armed youth
Cathrin Mueller/REUTERS
16.02.2022.
u 13:43

Policijske operacije su u osnovi besplatne, ali u slučaju namjerne zlouporabe, na teren izlaze hitne službe koje su možda potrebne negdje drugdje

Slučaj bračnog para iz Bavarske pokazao je kako se u Njemačkoj ne isplati 'loviti u mutnom' jer im je lažno prijavljivanje nestalog sina fakturiran račun od čak 19.610 eura. 

Krajem kolovoza prošle godine, dječakov očuh Josef D. (51) prijavio je nestanak 13-godišnjaka te kazao kako je napisao oproštajno pismo i izašao iz kuće s koferom, i sve to zbog toga što se morao uskoro preseliti k svom biološkom ocu što nije želio, prenosi Fenix Magazin. 

Za potragu 13-godišnjaka angažirano je 84 policajaca, a koristio se i helikopter u potrazi. Ubrzo je otkriveno kako su majka Marion i očuh Josef sakrili sina kod kuće te kasnije kod prijatelja jer su navodno htjeli steći prednost u sporu o skrbništvu nad djetetom. 

Zbog lažnog prijavljivanja uhićeni su majka, očuh te prijatelji. Ubrzo su i pušteni na slobodu, no policija im je ipak naplatila 'usluge potrage' od 19.610 eura.

- Policijske operacije su u osnovi besplatne, ali u slučaju namjerne zlouporabe, na teren izlaze hitne službe koje su možda potrebne negdje drugdje. Naravno, nakon toga provjeravamo da li je troškove potrebno fakturirati - objasnio je načelnik policije Günther Gietl kaznu.  

>> VIDEO FINA i Pošta znatno podigle naknade za plaćanje računa: Nismo mi socijalna institucija

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
14:02 16.02.2022.

a mali je na kraju završil kod biološkog oca ili nije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije