Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORALI ODMAH NA TEHNIČKI

Razotkrivene ilegalne ulične utrke u Zagrebu: Policija zaustavila čak 20 nabrijanih jurilica

Foto: PU zagrebačka
1/8
31.01.2022.
u 11:58

Kod svih 20 automobila utvrđeno je da su tehnički neispravni tj. da imaju nadogradnje i preinake koji nisu u skladu s Pravilnikom te se smatraju ''opasnima''

Čak 20 automobila upućeno je na izvanredni tehnički pregled nakon što je ovoga vikenda policija intervenirala zbog ilegalne autoutrke u Novom Zagrebu. 

Kako javlja PU zagrebačka, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s djelatnicima Carine i Stanice za tehnički pregled u Zagrebu, proveli su preventivno-represivnu akciju u povodu saznanja i prikupljenih obavijesti o održavanju ilegalnih autoutrka, tzv. street race, okupljanja te druženja većeg broja osoba na određenim lokacijama na području Grada Zagreba bez pridržavanja trenutačno važećih epidemioloških mjera kojima se sprečava širenje zaraze koronavirusom te bez potrebnog odobrenja i suglasnosti nadležnog Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kod svih 20 automobila utvrđeno je da su tehnički neispravna tj. da imaju nadogradnje i preinake koje nisu u skladu s Pravilnikom te se smatraju opasnima, zbog čega su isključeni iz prometa. 

Vozači su prekršajno prijavljeni te će platiti kaznu od 2000 kuna do 5000 kuna, a jedno vozilo je i privremeno oduzeto zbog prekršaja Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU. 

Foto: PU Zagrebačka

 
"Želimo upozoriti sve ljubitelje brzina i utrka da ceste nisu površine namijenjene takvoj vrsti dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost ni sigurnost drugih sudionika u prometu", upozorava policija te najavljuje da će i dalje intervenirati na ovakve dojave. 

"Policijska uprava zagrebačka, kroz suradnju i koordinaciju s nadležnim institucijama, prikupljat će i ubuduće sva saznanja o svim vrstama okupljanja u smislu ilegalnih utrka, tzv. street race, te poduzimati sve mjere i radnje radi sprečavanja organiziranja, okupljanja i održavanja spomenutih ilegalnih utrka. Ujedno će se obuhvatiti time i  javna okupljanja većeg broja osoba na jednom mjestu suprotno trenutačno važećim epidemiološkim mjerama kojima se sprečava širenje zaraze koronavirusom te bez potrebnih suglasnosti i odobrenja nadležnog Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dok će se protiv organizatora i počinitelja svih vrsta takvih kažnjivih radnji poduzimati odgovarajuće mjere i sankcije", piše Policijska uprava zagrebačka. 

Komentara 33

ZO
Zoranperic
12:37 31.01.2022.

Zašto ih nisu oduzeli.....????

LL
lijepa_li si
12:37 31.01.2022.

opametit će ih kazne od 2 iljade kuna! nego kolika je kazna za pojas?

DU
Deleted user
12:17 31.01.2022.

Najbolje mi je kad vidim 18,19 godisnjaka s autom od 50.000 eura.... I odmah dobim samarcinu u kakvoj zemlji živim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije