Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspolaganje ruskom imovinom

Može li Europska unija konfiscirati sankcioniranu imovinu ruskih kompanija

Fabris Peruško
Patrik Macek/PIXSELL
04.07.2023.
u 16:41

Prodaju se Belje, Vupik i PIK Vinkovci, nakon neuspješnog pokušaja prodaje cijele Fortenove čiji su najveći dioničari još uvijek dvije ruske banke sa 49,9 posto udjela. EU paralelno vodi rasprave o pravnom riziku raspolaganja zamrznutom ruskom imovinom

Komentara 10

Avatar sitneduše
sitneduše
16:54 04.07.2023.

Nije mi pitanje smije li - više mislim da mora te tim novcima Ukrajini pomoći sanirati od Rusije nanijetu ratnu štetu. Cijeli taj predmet iz EU i cijelog svijeta treba biti predmet i za UN!

Avatar Pero
Pero
22:10 04.07.2023.

Naravno da može, Rusija je radi agresije stavljena izvan zakona a treba i naplatiti stetu u Ukrajini.

MI
miroslav50
19:49 04.07.2023.

EU se igra s presedanima jer već se u zadnjih godinu dana odlilo preko 200 milijardi eura investicija koje su potražile toplije krajeve - a sada rade na tome da im se odliju i depozitarna sredstva na svjetskom nivou jer ih se neće smatrati povjerljivima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije