Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova strategija

Most pokreće akciju za ostanak mladih

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
26.01.2018.
u 19:47

Budući da su odmah kad su izašli na nacionalnu scenu ušli prvo u jednu Vladu pa u drugu, nisu stigli ustrojiti klasičnu organizaciju

Nova inicijativa za ostanak mladih u državi, ali i jačanje lokalnih organizacija smjerovi su u kojima je Most krenuo od ulaska u ovu godinu.

Ove će subote tako u Splitu prezentirati svoju novu programsku inicijativu “Pokret ostanka” koju će u internetskom dijelu kampanje po društvenim mrežama pratiti hashtag #OstaniTu.

Nakon Splita tijekom sljedećih šest tjedana plan Mosta je svoju novu inicijativu predstaviti u još četiri grada – u Rijeci, Varaždinu, Osijeku te Zagrebu.

Kroz te programske konvencije Most želi dodatno objasniti sve zakone koje su dosad predložili u Saboru i koji još čekaju na raspravu, ali i najaviti sve zakone koje tek planiraju uputiti u javnu raspravu. Most ima timove koji stalno rade na zakonskim inicijativama po raznim resorima i područjima u kojima vide određene nedostatke koje treba popraviti ili ih unaprijediti.

Nisu se bojali Todorića

Fokus Mosta bit će borba protiv korupcije, transparentnost i, kako to u Mostu često vole naglasiti, borba za pravednu Hrvatsku. Kako su pokazali na primjeru Agrokora i Ivice Todorića da se ne boje otvarati nijednu temu, u Mostu naglašavaju da tako planiraju i nastaviti raditi. Upravo zato naglasak stavljaju na pravosuđe kao jedan od stupova društva, ali i na poduzetništvo, javnu upravu, energetiku i zaštitu okoliša te demografiju. Većinu od tih resora vodili su dok su još bili u Vladi s HDZ-om, tako da zapravo predlažu sve ono na čemu su počeli raditi dok su bili u Vladi, ali tada nisu stigli dovršiti i provesti, ili zbog partnera nisu uspjeli te ideje “progurati” u proceduru.

– Svi Mostovi prijedlozi koji su posljednjih mjeseci upućeni u proceduru, a i svi novi prijedlozi koji su još u pripremi, na tragu su Mostove želje da Hrvatsku naprave kvalitetnijom kako bi mladi ostajali živjeti u njoj – poručio je i jučer čelnik Mosta Božo Petrov objašnjavajući zašto Most traži ocjenu ustavnosti “lex šerif” zahvaljujući kojem lokalna predstavnička vijeća više ne mogu srušiti gradonačelnike neprihvaćanjem proračuna.

Stranka na dnevnom redu

Gotovo svakodnevno mostovci u Saboru predstavljaju zakone koje upućuju u saborsku proceduru ili javnu raspravu, tako da su u posljednjih godinu dana predložili 21 zakon, od kojih ih je pet trenutačno u javnoj raspravi. Time, poručuju iz Mosta, dokazuju HDZ-u da nisu točne njihove prozivke da oporba nije konstruktivna i nudi svoje prijedloge.

Uz te inicijative Most se odlučio malo više baviti i sobom. S obzirom na to da su odmah kad su izašli na nacionalnu scenu ušli prvo u jednu Vladu pa u drugu, zapravo nikad nisu stigli ustrojiti klasične stranačke organizacije po Hrvatskoj. Zato sada čelnici Mosta i njihovi saborski zastupnici obilaze Hrvatsku i osnivaju lokalne organizacije Mosta, mimo postojećih suradnji s nezavisnim listama diljem zemlje.

Tako mimo juga Hrvatske, na kojem su tradicionalno jači s obzirom na to da Most potječe iz Metkovića, Most jača organizacije u Splitu, Zadru, Kninu, ali osnovane su i organizacije u kontinentalnoj Hrvatskoj – u Osječko-baranjskoj županiji te gradovima Osijeku, Đakovu, Našicama, Požegi – ali i Sisku, Pleternici, Križevcima, Koprivnici, Varaždinu...

Pogledajte i galeriju iz Sabora:

1/24

1. Fokus programske inicijative “Pokret ostanka” bit će na borbi protiv korupcije, jačanju transparentnosti u društvu s konačnim ciljem pravednije Hrvatske iz koje se mladi neće željeti iseljavati.

2. Kako bi prezentirali svoj rad i ideju nove inicijative za ostanak mladih, Most idućih šest tjedana planira obići pet gradova, najprije Split u subotu, a potom Rijeku, Varaždin, Osijek i Zagreb. Plan je predstaviti već predložene zakone.

3. Nastavlja se suradnja s nezavisnim listama, ali osnivaju se i lokalne organizacije. Jačaju se organizacije u Splitu, Zadru, Kninu, ali osnivaju se i organizacije u Osijeku, Đakovu, Našicama, Požegi, Sisku, Pleternici...

Komentara 16

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
21:07 26.01.2018.

Populizam i samo populizam! Tko jos vjeruje mostu, dok su bili u vladi sve promjene blokirali i odlazak mladih nije im smetao.

DU
Deleted user
20:16 26.01.2018.

Možda da oni odu, pa će više mladih ostati?

Avatar southman
southman
20:46 26.01.2018.

Ruski agenti potpomognuti ud_ba_šima iz fratarskih redova !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije