Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbijen joj amandman

Strenja Linić: Osobna invalidnina trebala bi biti vezana isključivo uz invaliditet

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.01.2018.
u 11:54

Dr. Strenja - Linić (Most) priopćenjem poručuje da je upozorila kako će zakonski prijedlog rezultirati diskriminacijom unutar populacije osoba s invaliditetom.

Izmjenu amandmanom dijela Zakona o socijalnoj skrbi kojim osobe s invaliditetom gube pravo na osobnu invalidninu ako im je mirovina veća od 2455 kuna tražila je dr.sc. Ines Strenja - Linić čiji je amandman odbijen, a o čemu je saborska zastupnica Mosta poslala priopćenje za javnost.

Među ostalim, dr. Strenja - Linić priopćenjem poručuje da je upozorila kako će zakonski prijedlog rezultirati diskriminacijom unutar populacije osoba s invaliditetom.

- Potpuno je nepravedno bilo da se puna osobna invalidnina priznaje osobi koja radi, ali ne i osobi koja je u mirovini, samo zato što prelazi iznos minimalne mirovine. 

Osobna invalidnina trebala bi biti vezana isključivo uz invaliditet te je apsurdno da se na nju veže bilo koja vrsta ograničenja. Osim osoba koje primaju mirovinu, isključene su i osobe s drugim prihodima koji nisu plaća ili autorski honorar, poput rada na ugovor o djelu ili naknade tijekom stručnog  osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa - upozorila je dr. Strenja - Linić.

Komentara 3

KA
kajbiti
12:03 25.01.2018.

Da, u pravu ste, ali ste trebali gurati taj zakon dok ste bili na vlasti, a ne sad iz oporbe. Malo djeluje onak, ja se evo borim, al vladajući nedaju.

IB
iva.begovic
12:10 25.01.2018.

U civiliziranim državama osobna ivalidnina je ono što joj i ime kazuje, naknada povezana s stupnjem invaliditeta osobe. Samo u balkanskoj državi u kojoj je puno lažnih invalida može biti drugačije.

IV
ivancica2
08:10 26.01.2018.

Sramota hrvatske drzave, najsiromasnijima i najnemocnijima uzimate ionako nedovoljno za dostojan život. Dno, dna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije