Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brod se spaja

Moguće redukcije vode u Vukovarsko-srijemskoj županiji?

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
03.04.2018.
u 11:56

Procjenjuje se kako bi za potrebe stanovnika Slavonskog Broda trebalo osigurati oko 150 litara vode u sekundi

Spajanje Slavonskog Broda i okolice na vodocrpilište Sikirevci smanjit će dotok vode u dijelove Vukovarsko-srijemske županije, ali to ne bi trebalo prouzročiti veće probleme u snabdijevanju vodom građana na istoku Hrvatske. Moguće je da se dogode tek povremeni padovi tlaka vode u sustavu – rekao je Dražen Milinković, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije koji upravlja vodocrpilištem u Sikirevcima.

Objasnio je kako će vodovod učiniti sve da se održe kvaliteta i količina vode koju dobivaju gradovi i naselja u Vukovarsko-srijemskoj županiji i da građani ne osjete pripajanje na sustav oko 100.000 stanovnika iz Slavonskog Broda i okolice. Objasnio je kako sada raspolažu s četiri zdenca u Sikirevcima koja daju oko 360 litara u sekundi. Od toga tristotinjak litara u sekundi ide prema Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Procjenjuje se kako bi za potrebe stanovnika Slavonskog Broda trebalo osigurati oko 150 litara vode u sekundi tako da će biti potrebno osigurati dodatne količine vode, što se planira napraviti osiguravanjem dodatnih triju zdenca, uz postojećih pet, u Sikirevcima. To bi dalo novih 300 litara vode u sekundi, što bi onda bilo dostatno za sve koji su trenutačno spojeni na sustav. Uz to i na području Vukovarsko-srijemske županije aktivirat će se već pripremljene vodospreme u Vinkovcima i Retkovcima tako da, kako kaže Milinković, građani s područja Vukovarsko-srijemske županije ne bi trebali osjetiti nikakve poteškoće u opskrbi pitkom vodom. Pad tlaka u sustavu moguć je na području županjske Posavine s obzirom na to da izgradnja vodospreme u Drenovcima još uvijek nije završena. 

Ilustracija
1/22

Komentara 5

LJ
ljeto90
13:11 03.04.2018.

Bit će mo mi još malo druga Afrika????uz tolike izvore plačat ćemo vodu zlatom???

Avatar Retardo
Retardo
12:44 03.04.2018.

Ebate, pa ovi sve imaju razrađeno za ovaj scenarij. Ne mogu 50 godina izgraditi vodovode po selima, a ovdje će u 10 dana pola Slavonije prespojiti uzduž i poprijeko. Ili imaju ogromne mozgove, ili su možda unaprijed znali što će se dogoditi.

SD
sdpesticid
17:40 03.04.2018.

ajmo slavonijo, glasajte opet za hdz&sdp i njihove satelite. i pored dunava mogućnost žeđi postoji, tko bi rekao, ha !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije