Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministri Butković i Kuščević protiv spajanja Ministarstva branitelja i MORH-a

– Radi se o ljudima koji su dali svoju žrtvu za domovinu. Moramo se brinuti o tim ljudima – kazao je Kuščević
17. veljače 2016. u 12:10 47 komentara 1209 prikaza
Oleg Butković
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Ministri pomorstva prometa i infrastrukture te graditeljstva i prostornog uređenja Oleg Butković i  Lovro Kuščević izjavili su uoči sjednice Vlade kako su protiv spajanja ministarstava hrvatskih branitelja i obrane.

– Ministarstvo branitelja treba ostati Ministarstvo branitelja – kratko je novinarima rekao ministar Butković. Kuščević je također protiv spajanja ta dva ministarstva, istaknuvši kako o takvoj mogućnosti nema nikakvih saznanja. – Mislim da je to vrlo važno ministarstvo (Ministarstvo branitelja) i radi se o ljudima koji su dali svoju žrtvu za domovinu. Moramo se brinuti o tim ljudima – kazao je.  – Mislim da je to tema koju treba puno ozbiljnije razmotriti – komentirao je ministar Kuščević medijska nagađanja o spajanju tih ministarstava.

Oba ministra ustvrdili su kako njihovi resori i Vlada odlično funkcioniraju te da će Vlada uskoro biti kompletirana. Naime, nakon ostavke Mije Crnoje ostalo je upražnjeno mjesto ministra hrvatskih branitelja, a očekuje se da će Vlada u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice imenovati zamjenike i pomoćnike ministara. Vezano uz mogućnost spajanja ministarstava branitelja i obrane, glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić, koji je i član Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, u utorak je za HTV izjavio kako se njegova stranka i u predizbornoj kampanji odredila kako je Ministarstvo branitelja "višak", s obzirom na to da prava branitelja i članova njihovih obitelji proizlaze iz zakona za čije provođenje treba biti nadležno Ministarstvo obrane.

>>Još nema ministra branitelja, HDZ najavljuje iznenađenje

>>Ćorić: Mladen Karlić HDZ-ov je kandidat za ministra branitelja. Karlić: Nitko me nije kontaktirao

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
 • balic:

  Oni su protiv spajanja a pravasi bi ukinuli ministarstvo branitelja.. ha ha ha mora da je ideju imao mali T---pes kad je karatomo ustao.

 • popušimi:

  pod hitno ukinuti sve povlaštene mirovine, sve invalidnine izjednačiti sa civilnim nakon temeljite revizije tih kupljenih, ukinuti sve moguće dodatke za ovo i ono, raspustiti šator i potjerati parazite kući, izgraditi desetak zatvora i napuniti ih pljačkašima države, uz prisilan ... prikaži još! rad, oduzeti im svu imovinu do 15-og koljena, potjerati bandu sa kupljenim diplomama preko save i une, ukinuti financiranje crkve i oduzeti im polovicu imovine te zabraniti politički rad

 • Avatar Izdajnik
  Izdajnik:

  Moj naklon svim Braniteljima, Invalidima domovinskom rata. Dali su Sebe nesebično. U prvoj rečenici Ustava treba im reći Hvala. Dok žive posebna skrb za branitelje i invalide, te oboljele izmučene ljude. Sada je lako pričati. Hvala im i zato Hvala ... prikaži još! zauvijek. Respekt.Ministarsvo branitelja Mora postojati da pomognu tim ljudima koji su stvorili hrvatsku.