Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Registar birača

Ministarstvo uprave podsjeća: Umrle osobe više neće moći glasovati

Ilustracija
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/2
05.12.2019.
u 19:40

Radi se o vijesti o objavi registra birača još iz 2014. godine koja se sada nalazi u rubrici Istaknute teme na stranicama Ministarstva

Krenula je službena predsjednička kampanja, a u utrci za Pantovčak je 11 kandidata koji su uspjeli skupiti potreban broj potpisa. Ministarstvo uprave pak na svojim stranicama napominje - umrle osobe više neće moći glasovati. Radi se o vijesti o objavi registra birača još iz 2014. godine koja se sada nalazi u rubrici Istaknute teme na stranicama Ministarstva.

U ovom članku se navodi kako je objavom registra birača riješen dugogodišnji problem – činjenica da smo imali puno više birača nego stanovnika. 

"Svi birači moraju imati važeću osobnu iskaznicu, a birači u dijaspori se za svake izbore moraju aktivno registrirati. Na taj će se način spriječiti da na popisu birača imamo više birača nego li stanovnika ili umrle osobe", navodi se u ovoj objavi iz 2014. godine. 

Kako su vijest objavili i drugi mediji, bez navođenja da se radi o staroj informaciji iz 2014. godine, oglasilo se i samo Ministarstvo.

- Ispričavamo se zbog nastalog nesporazuma oko telefonskog upita koji je bio vezan za upute biračima, a na koji je zaposlenica rekla kako se uputa nalazi na mrežnim stranicama - rekli su iz Ministarstva i dodali da je mislila na aktualne upute za predsjedničke izbore koji će biti 22. prosinca, prenose 24 sata.

Pogledajte video o predsjedničkim izborima:

Komentara 39

CA
cavecanem
19:47 05.12.2019.

Dajte samo javite umrlima da ne dolaze bez veze na biračka mjesta.

Avatar Syssko
Syssko
20:03 05.12.2019.

Dok se ne uvede LIVE STREAM svake izborne kutije 0-24 na dan izbora i brojanje glasova u live prijenosu ma licu mjesta, do tada će se varat na izborima! U doba di u guzu ulaze kolonoskopijom sa kamerama i a svakih 50 meara kamera diljem ulica i institucija a niko nikada nije spomenuo zašto se to ne provodi na biralištima? Ako nema muljanja nema ni razloga da se ne LIVE STREAMA svaku kutiju, nema dodatnih troškova jer se kamere kalo posude iz institucija i privremeno smontiraju i poslije vrate.

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
19:56 05.12.2019.

a što ako oni ipak dođu na birališta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije