Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Orešković: Brkić je pokazao karakter; Karamarko: Vlada je uskraćena za sjajnog ministra

Kaže da je i ovom prilikom Brkić pokazao karakter koji je izgradio boreći se za Hrvatsku u Domovinskom ratu i zbog čega uživa poštovanje svojih suboraca.
14. ožujka 2016. u 13:23 195 komentara 9164 prikaza
tomislav karamarko i tihomir orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Tihomir Orešković na Facebooku je zahvalio Milijanu Brkiću nakon što je ovaj povukao kandidaturu. Egidom "Milijan Brkić pokazao je karakter", premijer Tihomir Orešković piše da se zahvaljuje gospodinu Brkiću na kandidaturi za ministra branitelja.

Kaže da je i ovom prilikom Brkić pokazao karakter koji je izgradio boreći se za Hrvatsku u Domovinskom ratu i zbog čega uživa poštovanje svojih suboraca. 

"Problemi s kojima se susreću hrvatski branitelji izuzetno su kompleksni i ova Vlada je odlučna u namjeri njihova rješavanja", napisao je.

 

[BRKIĆ JE POKAZAO KARAKTER] Zahvaljujem se gospodinu Milijan Brkiću na kandidaturi za ministra branitelja. On je i ovom...

Posted by Tihomir Orešković on Monday, March 14, 2016

I Tomislav Karamarko na Facebooku se javio u povodu Brkićeva odustajanja od kandidature za ministra branitelja. Smatra da je Vlada ostala uskraćena za vrhunskog ministra kakav bi bio Milijan Brkić. "Riječ je o sjajnom čovjeku kojeg je za tu dužnost kandidirala Hrvatska demokratska zajednica čiju je punu podršku, kao i moju osobnu, uživao u tome.

Gospodin Brkić bio je apsolutno najbolje rješenje za mjesto ministra branitelja i žao mi je što se odlučio povući. Razgovarali smo o njegovoj odluci koju sam sa žaljenjem prihvatio, ali koju razumijem i podržavam jer uključuje i njegov osobni stav.

Posebno žalim zbog toga što svi koji su bili uključeni u ovaj proces nisu prepoznali koliko je važno da gospodin Brkić svojim ugledom i autoritetom kojeg nedvojbeno uživa u braniteljskoj populaciji pridonese rješavanju njihovih problema.

Svjedoci smo odluke čovjeka koji ima stav i karakter, a čije su odluke i čvrstina u njihovu zastupanju mogle biti iskorištene za opću dobrobit i kvalitetniji rad ove Vlade."

[VLADA JE OSTALA USKRAĆENA ZA SJAJNOG MINISTRA] Vlada je ostala uskraćena za vrhunskog ministra kakav bi zasigurno bio...

Posted by Tomislav Karamarko on Monday, March 14, 2016

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač također se javno očitovao o Brkićevom odustajanju od kandidature za ministra branitelja. 

– Mi smo kao HDZ stali iza kandidature gospodina Brkića, on je objavio da više u ovoj situaciji nije kandidat. poštujemo tu njegovu odluku, žalimo, ali prihvaćamo tu njegovu odluku. No, uvjeren sam da ćemo vrlo skoro naći rješenje za popunjavanje ministra branitelja – rekao je Kovač.

>>  Odustajanje Milijana Brkića mudar je potez; otvoren je put za Đuru Glogoškog

PRSATA CLAUDIA
Bujna Slavonka o kojoj pišu svjetski mediji: 'Žene se zgražaju kad me vide'
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje
 • Mladen63:

  Ovo je postalo već pomalo jako čudno, sa tim Facebook objavama. Stvarno ne razumijem način ove komunikacije. Facebook nije javno glasilo hrvatske Vlade i smatram da bi nas gospoda (kojoj god da stranci pripadaju) trebala osloboditi svojih piskaranja sa Facebooka, ... prikaži još! jer to nije ni u kom slučaju ni relevantno, ni kompetentno, a ni ozbiljno glasilo ili medij na kojemu bi predsjednik jedne Vlade, potencijalni ministar ili "ini" drugi trebali davati svoja "službena" mišljenja o nekim političkim i dnevno-političkiim događajima. Ustvari, to je pokazatelj da su neozbiljni, da su kukavice i da ne znaju komunicirati sa javnošću na jedan normalan način. Nisam siguran da baš neki drugi predsjednici vlade, kancelari, premijeri, predsjednici država...na ovaj način komuniciraju sa svojim građanima.

 • Avatar juricamesko
  juricamesko:

  premijeru Milijan Brkic je uvijek pokazivao karakter vrijeme je da pokazete i vi

 • morituriite:

  Fuck off...a to se prvenstveno odnosi na Oreškovićeve sadašnje a bivše Josipovićeve savjetnike na čelu s Bartulicom i frendom mu Batarelom. Uspjeli ste mi se zgaditi i više od notornog Josipovića.