Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASJEDANJE UN-a

Milanović se u New Yorku susreo s predstavnicima poslovne i znanstvene zajednice Hrvata

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek
1/3
23.09.2021.
u 09:18

Predstavnici poslovne i znanstvene zajednice Hrvata u New Yorku upoznali su predsjednika sa svojim aktivnostima kako na međusobnom povezivanju što većeg broja Hrvata koji žive u NYC.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović tijekom boravka u New Yorku, u kojem sudjeluje na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, susreo se u Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima s predstavnicima poslovne i znanstvene zajednice Hrvata iz  New Yorka, navodi se u priopćenju. 

Predstavnici poslovne i znanstvene zajednice Hrvata u New Yorku upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim aktivnostima kako na međusobnom povezivanju što većeg broja Hrvata koji žive u NYC, tako i na jačanju njihovih veza s Hrvatskom.

U razgovoru s predsjednikom Milanovićem iznijeli su prijedloge kako poboljšati tu suradnju, te ponudili svoju pomoć u afirmaciji Hrvatske u New Yorku i u Americi. Izrazili su zadovoljstvo sastankom i uvažavanjem koje im je ukazano od strane hrvatskih državnih institucija.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su don Vedran Kirinčić iz Hrvatske katoličke misije bl. Ivana Mertza, Astorija, član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i vlasnik turističke agencije Croatia Travel – Astorija Boris Miketić, predsjednik Nacionalne federacija američkih Hrvata (NFCA) Steve Rukavina, dekan sveučilišta Albright / CourseLink - direktor za inovacije Boris Vilić, predstavnik Nacionalnog instituta za zdravlje - National Institutes for Health, NIH i predsjednik Udruženja Hrvatsko-Američkih Profesionalaca ACAP Živko Pavletić, članica Hrvatske akademije Amerike i bivša predstavnica HTZ za SAD Nevenka Komarica, članica predsjedništva Udruženja Hrvatsko-Američkih Profesionalaca ACAP / Sotheby's Tena Bugarin, odvjetnik Squire Patton Boggs New York, član Hrvatske akademije Amerike i član predsjedništva Udruženja Hrvatsko-Američkih Profesionalaca ACAP Luka Mišetić, izvšna direktorica Goldman Sachs and CO. LLC  i predsjednica podružnice New York Udruženja Hrvatsko-Američkih Profesionalaca ACAP Iva Vukina, predsjednik kompanije United Air Conditionig Josip Joe Grgas, predsjednik kompanije Kalinic Construction i predsjednik neprofitne organizacije Croatia Fund Ivan John Kalinić, partner u Garfunkel Wild, P.C.’s Grupi i predsjednik Hrvatske akademije Amerike John P. Kraljić, glavni financijski direktor tvrtke Moncler za Sjevernu i Južnu Ameriku Krešo Mikuš i savjetnik za luksuzne nekretnine tvrtke Compass Ante Jakić,  navodi se u priopćenju. 

Komentara 2

Avatar Bani
Bani
11:32 23.09.2021.

Jel posjetio Jasenovac museum u NY?

JM
Jmjm
10:14 23.09.2021.

Sve su to ,,Hrvati,,koji neznaju hrvatski jezik i sebev zovu Ameri sa Hrvatskim korjenjima,ali su bogati i nnasi politicari se smjese i uvlace za dolare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije