Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izjava iz Požege

Milanović o poruci Majki Srebrenice: 'Zadnje njihovo priopćenje je moralna katastrofa'

Zoran Milanović u Požegi
Foto: Ured predsjednika
1/8
11.11.2022.
u 10:32

'Zadnje priopćenje na Twitteru je moralna katastrofa. Napisali su da sam fašista koji glumi da sam demokrata. To je za mene sasvim jasno kakva je to organizacija', rekao je Zoran Milanović u Požegi osvrćući se na odgovor koji su mu jučer uputile majke Srebrenice.

Zoran Milanović, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, sudjelovao je na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Vojarni "123. brigade HV" u Požegi.

'Zadnje priopćenje na Twitteru je moralna katastrofa. Napisali su da sam fašista koji glumi da sam demokrata. To je za mene sasvim jasno kakva je to organizacija', rekao je Zoran Milanović u Požegi osvrćući se na odgovor koji su mu jučer uputile majke Srebrenice. 

Podsjetio je da se Bakir Izetbegović hvalio da oni pišu njima priopćenja. 'Za mene je to od sada politička organizacija.Tko je to pisao iz SDA jer rekao dobru stvar. Ja sam fašist koji suspreže u sebi to 20 godina, a zapravo sam demokrat. stvarno sam dobar glumac', kazao je Milanović.

Podsjetimo, Majke Srebrenice reagirale su u četvrtak na Twitteru na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića od srijede. On je naime tada izjavio kako je laž da je negator genocida u Srebrenici i nada se da Majke Srebrenice nisu instrumentalizirane iz Sarajeva.

''Mi jesmo stare žene, majke koje su izgubile svoju djecu, a Zoran Milanović je fašista koji glumi demokratu'', napisale su. 

Milanović je odbacio nagađanja o mogućima dvjema Kolonama sjećanja u Vukovaru 18. studenoga, uzvrativši na pitanja novinara o tome konstatacijom kako "netko očito želi konflikt", ali da to nisu ni on, ni premijer Andrej Plenković.

Na pitanje o obljetnici u Vukovaru, otkrio je da će u Vukovaru biti 17. dok 18. planira biti u Škabrnji u kojoj nije bio od 2007. godine. 'Prošle godine nismo bili u dvije kolone. Odakle ta naznaka, je li to netko nagovijestio? Osim nekakve bolesne redakcije. Je li netko nagovijestio dvije kolone. Ja nikad nisam izazivao incidente i dvije kolone. Nije bilo nikakvih razmimoilaženja, tamo se pojavio netko iz Vlade. Uvijek smo svi zajedno u koloni, osim kad je HDZ u opoziciji', rekao je predsjednik.

Novinare je zamolio i da, kako je rekao, ne kuhaju "čorbu tamo gdje još nema ni divljači, ni mesa" te ustvrdio: "Dakle, netko očito želi konflikt, a to ovoga puta izgleda nismo ni Plenković, ni ja".

'S obzirom na to da nisam bio u Škabrnji od 2007., mislim da je vrijeme da odem tamo', dodao je.

'Nećemo se sresti. Ja kad sam došao u Borovo selo, frajer je pobjegao i bacio se u Dunav. Da me ne mora vidjeti. Pupovac nije predstavnik Srba, on je predstavnik 10 posto Srba. On radi što hoće, ovo je slobodna zemlja', rekao je predsjednik na pitanje hoće li se susresti s Pupovcem u Vukovaru 17. studenog.

Novinari su ga pitali i što stoji iz odustajanja mirovinskih fondova, prvenstveno Allianza ZB, od kupnje udjela Sberbanka u Fortenovi, a Milanović je rekao kako je to "njihova stvar" te potom iznio "što možda stoji" iza te odluke.

"Možda stoji dogovor s Sberbankom, možda stoji dogovor Moskve i Muenchena. Možda  Munchen ima neke interese u Rusiji, pa su im Rusi rekli – nemojte kupovati. Isto spekuliram, iskustvo me uči. A opet ne znam, možda su se Rusi htjeli riješiti svog udjela u Fortanovi, nisu uspjeli, pa su na kraju krenuli jednim putem koji je malo sumnjiv", rekao je Milanović.

"Tu nije sve čisto", ustvrdio je predsjednik Republike te dodao kako ne zna zašto je mirovinski fond Allianz ZB odustao od toga da s drugim mirovinskim fondovima kupi udio u Fortenovi, nakon čega je ta prodaja i propala.

Smatra da bi o tome Vlada trebala znati više od njega. "Možda su procijenili da je ulaganje u Fortenovu rizično. Njihovo pravo. Možda su htjeli sudjelovati u otkupu, ali su upozoreni da bi u pitanje mogao doći neki veći deal, s većim igračem, u Moskvi, recimo sa Sberbankom. Sve su to stvari koje bi oni koji su Fortenovu, odnosno Agrokor predali Rusima, a to je ova Vlada, trebali znati bolje nego ja", rekao je.

Video: Zoran Milanović o Majkama Srebrenice

Komentara 48

Avatar spin
spin
10:54 11.11.2022.

Baš mi drago što te prozivaju oni s kojima si do jučer antihrvatske tikve sadio. Kako tada nisi vidio ono što vidiš danas?

ST
stefj
11:22 11.11.2022.

Kao i svaka druga udruga i ova je postala politička pod raznim utjecajima ovisno o potrebama. Nije to ništa novo...

Avatar Barba
Barba
11:14 11.11.2022.

Rano ustao predsjednik. Daleko je večer. Što nas još čeka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije